Читај ми!

Хуманитарна организација „Срби за Србе“: Пламен наде шири се добротом

У жељи да помогне угроженим сународницима, група младих људи у расејању окупила се око хуманитарне организације „Срби за Србе“. С годинама, њихов хуманитарни рад се ширио, број волонтера, али и донатора се повећавао, а новац је одлазио народним кухињама, породилиштима, болницама, школама и угроженим породицама са децом. Њихову помоћ ишчекују и Митровићи, породица са четворо деце из села Сопот код Куманова, коју смо недавно посетили. О овој мисији, хуманитарном раду и даљим плановима, говори Марија Моровић из организације „Срби за Србе“.

Биро рада је не тако давно био затрпан картонима незапослених грађана. Данас смо у ситуацији да је за поједина занимања тешко наћи раднике. Проценат незапослених одавно се држи на око 10 одсто и то готово да није озбиљан економски проблем Србије. Шта Национална служба за запошљавање данас ради за оне који су у потрази за послом, питамо Срђана Андријанића из те установе.

Британски премијер Риши Сунак недавно је у последњем тренутку отказао унапред договорени сусрет за грчким премијером Мицотакисом у Лондону. Она вест је неуобичајена за дипломатију и лидере угледних држава, посебно уколико су још савезници и партнери. Скандал је изазвао велику пажњу у обе земље, али и ван њих. Шта се уствари десило, који су разлози и могуће последице, анализирамо са нашом дописницом из Атине Мајдом Шимунец.

У Савету Европе у Стразбуру представљен је први извештај Европске опсерваторије за наставу историје који обухвата и Србију, па је учешће у раду имала и наша историчарка Ана Радаковић. Који је циљ овог тела и какви су закључци, за Магазин извештава наша дописница из Стразбура Наташа Јокић.

Уредник Ана Томашевић.

 

Коментари

Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Браво, доста је безобразлука
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
medicinsko nasilje
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво