Читај ми!

Реци не допингу

Спортисти рекреативци у значајној мери користе допинг средства показало је истраживање Антидопинг агенције Србије, након чега је покренута и кампања Твоје тело Твој избор. Реци НЕ допингу. Зашто и рекреативци користе допинг средства и како да зауставимо овај тренд разговарамо са Милицом Вукашиновић Весић, директорком Антидопинг агенције Србије.

Читање књига, стимулише децу интелектуално и емоционално, а ипак, кажу стручњаци, чини се да је све мање деце која читају. Значајна подршка у стицању навика, али и воље за књигом, потребна је од стране родитеља, библиотекара, писаца, као и школе. Зашто је важно да деца читају од најранијег узраста и како их приволети на то, чућемо у причи Ане Пендић Станковић.

Пријаве за Виртуелни сајам запошљавања, који се одржава сутра  од 10 до 16 часова, у организацији Националне службе за запошљавање отворене су за све заинтересоване грађане. На који начин могу да се пријаве, како да приступе платформи и која ће радна места бити понуђена рећи ће нам Јасмина Шантић, начелница Одељења за развој односа са послодавцим.

На данашњи дан 1970. године основана је ЈУ група. На наступу у земунском клубу Синагога диск џокеј Зоран Модли позвао је публику да смисли име за групу која ће свирати то вече. Браћа Жика и Драги Јелић прихватили су предлог Мирослава Станивука и постали ЈУ група. Наш саговорник овог јутра је Жика Јелић.

Александра Ковач нам најављује свој нови макси сингл Три дана на којем су се нашле три песме најбољи, Воодоо и Замак у песку.  

У сусрет обележавању пет година од уписа певања уз гусле на Унескову Репрезентативну листу нематеријалног културног наслеђа човечанства, Етнографски музеј и Центар за нематеријално културно наслеђе Србије при Етнографском музеју, данас и сутра организује „Гусле самит", уз учешће стручњака, професора, уметника и гусларских удружења. О томе Теодора Де Лука.

Уредник и водитељ Биљана Шујдовић.

 

Ухвати дан Ухвати дан

Autor:
Група аутора

Јутарњи програм Радио Београда 1!   Ако сте помислили да је то према чувеној латинској изреци "Carpe diem" - у праву сте.  [ детаљније ]

Коментари

Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Браво, доста је безобразлука
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
medicinsko nasilje
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво