Читај ми!

Почело четвородневно примирје у Гази

Израел и Хамас почели су четвородневни прекид ватре, договорен како би се у Појас Газе упутила хуманитарна помоћ, и ради размене талаца и заробљеника. То је први прекид ватре у рату, који почео 7. октобра. Камиони са хуманитарном помоћи почели су да улазе у Појас Газе из Египта. За поподне је планирана прва размена талаца и затвореника. Најављено је да ће Израел ослободити 39 палестинских затвореника - 24 жене и 15 тинејџера, у замену за 13 талаца Хамаса. Непосредно пре почетка примирја, израелска војска је уништила Хамасов тунел, откривен испод болнице Ел Шифа у Гази, и завршила је распоређивање трупа на линијама прекида ватре. Израел упозорава Палестинце да се не враћају на север Газе у току примирја.

Србија остаје посвећена очувању мира и стабилности у региону, одговорној политици и испуњавању договореног, а на првом месту формирању Заједнице српских општина, поручио је председник Александар Вучић после разговора са специјалним изаслаником Уједињеног Краљевства за Западни Балкан Стјуартом Пичом. Председник Србије и британски дипломата разговарали су о актуелним дешавањима на Косову и Метохији и у региону.

На пумпама у Србији, у наредних седам дана литар евродизела ће коштати 201 динар, а бензина 179 динара. Дизел је појефтинио 3, а бензин један динар.

У свету, и у Србији, данас је у продавницама "Црни петак", дан великих попуста. "Црни петак" означава почетак празничне куповине и за трговце прелазак из минуса, који се обележава црвеном бојом, у плус који се означава црном. Министарство унутрашњих послова упозорило је грађане да буду опрезни у куповини преко интернета и обрате посебну пажњу током плаћања, како не би били жртве преваре.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић
Уредници вести: Ненад Селаковић и Ирена Јеловац

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије