Читај ми!

Добри дух Београда

Колико сте пута сишли у драгстор и сетили се песме Срђана Марјановића, једне од многих које су остале забележене у аналима домаће поп музике! Познати кантаутор један је од заштитних знакова нашег главног града. И када му није било до музике, ни онда када није било време за њу, Срђан је стварао, креирао, компоновао, риме су излазиле из његове роимантичне душе, знајући да увек има публике која ће радо слушати све што сними. И тако већ деценијама, од Омладинског фестивала у Суботици и `Београдског пролећа` у старом, добром Дому синдиката, где је скренуо пажњу на себе песмом `Моја мала ( ја кажем да, а она не)`. Марјановић је пронашао вентил и у књижевним остварењима, објављује романе са модерном тематиком, уме да дотакне жицу и својим вршњацима, али и неким новим клинцима који га радо слушају и читају. Ново дружење Срђана Марјановића са београдском публиком заказано је за 24. новембар у култном, недавно реновираном театру Дадов, концерт под називом `Све моје песме су о теби`

У посету нам долази и колегиница из Таковске улице, Душица Тасић , неуморна у праћењу актуелниох спортских дешавања, али и других тема. Будимо прецизни: она је шеф деска редакције Региона у РТС и један од уредника у Јутарњем тв програму, и то већ петнаест година. Аутор је актуелног серијала `На путу за Париз`, којим и тв део наше куће иде у сурет Олимпијским играма 2024. године, пре тога- `Атлетика за почетнике`, `На путу за Токио`, `На путу за Лондон`, `Одбројавање`- уочи ОИ у Пекингу и СП које је, сасвим случајно, такође било у главном граду Кине. И много тога је још радила и ради, не само у вези спорта, покушава да помогне да се Јутарњи програм РТС допада и да буде актуелан за све грађане наше топле Србије, без обзира на место становања. Душица је дивна, драга колегиница, код које у деску пијемо јутарњу кафу, а онда нас постави пред камере, да и ми нешто кажемо свету и човечанству. Данас бисмо да јој мало узвратимо за искрену пажњу.

Из Крагујевца нам долази Александар Јањушевић, вишеструко занимљив за емисију попут наше. Представљамо његову `Азбуку спорта`, односно интересантне риме које се тичу спортских дисциплина и оних за које навијамо на спортским борилиштима. До сада је објавио шест збирки песама и кратких прича, један роман за децу, као ми збирку драмских текстова. Песме су му заступљење у бројним зборницима и часописима,а запослен је као шеф одсека за наставу и студентска питања Правног факултета у граду на Лепеници.

Током емисије пратимо резултате фудбалских утакмица, од наших зонских и републичких лига, до европских шампионата. Говорићемо о разним такмичењима, од тениса до кик бокса,а неће изостати ни информације из света културе, јавног и уметничког живота. Ту је и нови предлог јеловника за недељни ручак витеза кулинарства Милијана Стојанића. У реализацији емисије учествују Саша Хајдин, Катарина Епштајн и Ђорђе Радосављевић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара