Читај ми!

Невенка Селак, гимнастичарка

Гошћа 572. емисије је гимнастичарка Невенка Селак, многи је се сећају и по девојачком презимену Пушкаревић. Као члан екипе Гимнастичког друштва Сомбор била је вишеструка шампионка Југославије, Србије и Војводине. Истоветне резултате постизала је и у појединачној конкуренцији. Репрезентативка Југославије била је од 16-те до 21. године. Заузела је 10-то место на Светском првенству. Учествовала је и на Олимпијским играма у Минхену 1972.

У емисији ће између осталог говорити: како је почела да се бави гимнастиком? По чему памти своје прво такмичење? О условима у којима је тренирала и својим идолима Терези Кочиш и Мирославу Церару. О кондиционим припремама. На који начин је током вежбе превазилазила грешке, чак и падове? Како је успевала да задржи такмичарску тензија, иако су надметања трајала два дана? О највећим ривалкама? О учешћу на Олимпијским играма у Минхену 1972. О режиму живота током припрема и такмичења.

Аутор Мирослав Нешић.

Радио Београд Први програм од 16 до 17 часова.

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара