Читај ми!

Сусрет пријатеља

У овом издању нашег породичног програма гостују, поред осталих, Диди Јоже Хорват председник европског ромског фудбалског савеза Европе регистрованог у Словенији, легенда југословенског фудбала и покретач интеграције Рома у Словенији кроз спорт, као и генерални секретар и председник Националног тима Рома Србије у фудбалу Милорад Поповић, дугогодишњи активиста у ромском покрету и председник оцд Ромска иницијатива за одрживи развој у Београду, борац за људска и мањинска права и бољи положај Рома и Ромкиња у РС и ЕУ. Говоримо о социјалној инклузији Рома кроз спорт, пријатељском сусрету одиграном данас пдоно Калемегдана и изради развојног концепта за интеграцију Рома и Ромкиња.

Гост нам је и увек савршено информисани колега Синиша Ружичић, новинар, фудбалер и шахиста Фудбалску каријеру почео је у ОФК Београда у генерацији касније славних Драгослава Степановића, Нинослава Зеца и Богдана Турудије. Играо је и за београдски Раднички, као и за неколико мањих клубова у Сједињеним Америчким Државама. Био је тренер у Немачкој и Америци, а двадесетак година је успешно водио своју фудбалску школу „Карађорђе“. Шаховски је мајсторски кандидат. Члан је Удружења државних репрезентативаца Београда. Амбасадор је Светске федерације за мир у спорту, аутор бројних књига разних жанрова и носилац у срцу своје `Политике експрес`, из њеног златног, односно `плавог` периода, На тек завршеној, шеснаестој по реду Олимпијади спорта, здравља и културе трећег доба, одржаној у Врњачкој Бањи, проглашен је за најбољег спортисту ветерана.

Кроз емисију пратимо дешавања из домаћег и међународног спорта, кретање резултата на утакмицама разних рангова такмичења, од републичких лига до шампионата у разним европским државама. Ту су и информације из света културе, јавног и уметничког живота, света који нас окружује.

Поред старих добрих хитова, ту је и витез кулинарства Милијан Стојанић, који ће нас обрадовати предлогом јеловника за недељни ручак. У реализацији емисије учествују Саша Хајдин, Мирослав Антонијевић, Дејан Васовић, Катарина Епштајн и Ђорђе Радосављевић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара