Читај ми!

Дуњине ноћне море

Рукометашица Дуња Тасић чланица је клуба Рамат Гана, учесника ЕХФ купа. У Израелу је била више од четири и по године, када се догодило оно о чему бруји цела планета. То суботње јутро, каже, памтиће док је жива, када су кренуле прве бомбе, први боравак у склоништу, сазнање да је усред ратног вихора, коме се не назире крај. На срећу, судбина је хтела да буде међу првима у процесу евакуације и, захваљуијући свом клубу и још више конзулату Републике Србије ,заједно са око још тридесет играча и тренера, нашла се у авиону који је из Израела вратио у вољени Београд. Нигде на свету нема места као што је дом, констатовала је по доласку кући. Причаћемо са Дуњом данас о томе, али и о утакмицама репрезентације Србије, чији је и сама раније била члан, најпре са Бугарском, потом и са Турском, тај меч играће сутра поподне у Анкари

Такмичарска сезона за њега је завршена. Три шампионске титуле у дисциплинама снаге у сениорској и мастер категорији до 59кг, постављени национални рекорди, као и завршена сениорска каријера једног од најстаријих сениорских спортиста у Црвеној звезди у  дисциплинама снаге - за овог четрдесетогодишњака је можда тренутно врхунац спортске каријере. Наш гост је Владимир Јовић, актуелни државни првак у дисциплинама снаге и вицешампион у олимпијском дизању тегова.

Са нама ће ове суботе бити и гитариста, композитрор, продуцент и аранжер Зоран Старчевић, уочи концерта на сцени Дома омладине Београда, којим ће обележити 20 година рада трија `Балканске жице`. Уз Зорана, овај гитарски састав чине и његови синови Жељко и Никола, само њихови пасоши знају колико су гостовања имали у иностранству широм света, врло су цењени у музичком свету. Овога пута желе да се одуже концертом београдској публици, онима који су били уз њих од почетка, онима који су од старта разумели и прихватили њихову синтезу разних звукова, саq примесама џеза, синга и класичних елемената. Концерт фамилије Старчевић са пријатељима заказан је је за суботу, 21. октобра.

Из Будимпеште, уочи утакмице квалификација за Првенство Европе, јавља намс е Владе Радичевић, који ће вечерас и преносити овај сусрет на програму Радио Београда 1. Ту је још доста прилога из света спорта, културе, јавног и уметничког живота, затим предлог јеловника за недељни ручак витеза кулинарства Милијана Стојанића, као и музика коју смо волели током прошлог века. У реализацији емисије учествују Дарко Милосављевић, Катарина Епштајн и Срђан Манојловић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара