Катарина Велика

Женски рукометни клуб Црвена звезда у новом руху ушао је у шампионат Србије, али и са огромним амбицијама. Чак девет појачања довео је Милан Вујко, који је најзаслужнији за овај пројекат и стварање велике Звезде. Поред осталих, право из Турске у матични клуб вратила се Катарина Манчић, пивотмен са репрезентативним стажом. Први пут је опет на паркет изашла пре неки дан, у дербију и победи над екипом Железничара из Инђије. Катарина је у Турској, иначе, са својим клубом освојила Суперкуп и пласирала се у друго коло ЕХФ купа, сада су јој амбиције везане за Звезду, за коју је дебитовала у првом тиму са својих 16 година.

Говорићемо, поред осталог, овог поподнева и о Соколском покрету Србије, уз нашег саговорника Ивана Живановића, генералног секретара. За појаву организованог телесног или физичког вежбања у Србији сматра се 1857. година, када је оформљена Дружина за гимнастику и борење при сликарској школи Стевана Тодоровића, у Београду који је тада имао тек 16 хиљада становника. Време садашње: под заставом Српског соколског друштва дружи се, вежба и такмичи око пет хиљада чланова. Од најмање деце до рекреативаца које нико не пита за године ако негују здрав дух, имају навику да вежбају и следе традицију дугу 140 година. У Србији делује 25 соколских друштава – у Новом Саду, Сомбору, Крагујевцу, Нишу, Бору, Руми, Сремској Митровици, Вршцу, Панчеву, Крушевцу, Шапцу, Ваљеву, у Батајници...До краја године соколаре очекују бројне активности, о којима ће бити речи у овом породичном магазину Радио Београда 1.

Асоцијација »Спорт за све« делује у Београду од 1992.године, настављајући традицију градског савеза за рекреацију и физичко васпитање »Партизан«, настојећи да континуирано шири породицу рекреативаца, као и да својим акцијама популарише све већи број активности. Причаћемо о њиховом наредним пројектима: `EXPO zim` и `Завеслајмо заједно`, уз асистенцију наше гошће, координаторке и чланице Управног одбора асоцијације Јелене Обрадовић.

Роман `Епитаф за глумца` задире у несаломиви дух човека који одбија да буде ућуткиван, замењен и заборављен, чак и када је суочен са непремостивим препрекама. Након што се завеса спусти на глумчев живот, његова ћерка, која у њему види узор, започиње писање романа о оцу, настојећи да његово наслеђе сачува од заборава... Љубица Кубура, ауторка романа, рођена је 29. јануара 1988. године у Београду, где тренутно живи и ради. Један период живота провела је у Скопљу. Пише колумне за неколико портала у Србији. Никада не доврши кафу до краја. Увек хода у једној неисправној ципели. За њу савршен живот значи шетњу по брдима, испијање вина и вођење разговора о поенти живота. Са 12 година била је принуђена да чита Достојевског. Од њега је тада одустала и определила се за Чехова. Сада је за обојицу. Прошле године представили смо збирку кратких прича `Београдски акварел`, ево новог наслова наше гошће, младе даме која савршено зна шта жели да каже својим порукама у делима чији је аутор.

Као и сваке суботе, и ове ћемо- поред спорта- пратити и бројна дешавања из области културе, јавног и уметничког живота, од промоције књига, преко концерата, до позоришних премијера и бројних изложби. Витез кулинарства Милијан Стојанић и данас има предлог јеловника за недељни ручак. У реализацији емисије учествују Дарко Милосављевић, Катарина Епштајн и Бранислав Јерковић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара