Читај ми!

Још 16 производа појефтинило

Други је дан 78-мог заседања Генералне скупштине Уједињених нација на којем учествује више од 140 светских лидера. Главне теме су рат у Украјини и климатске промене. На маргинама скупа, председник Србије Александар Вучић, састаће се данас са кинеским потпредседником Хан Џенгом, европским изаласником Мирославом Лајчаком и првим човеком светске организације Антониом Гутересом. Поручио је да ће у сутрашњем говору пред Генералном скупштином штитити позицију Србије, али и покушати да се осврне на излагања других светских лидера.

Двојица Срба - И.Е. из Косовске Митровице и Д.М. из Звечана, који су данас приведени, налазе се у притворској јединици у Приштини, потврдио је заменик директора косовске полиције за регион Север Ветон Ељшани. И. Е. је приведен у близини Техничке школе у северном делу Митровице, а бивши косовски полицајац Д. М. ухапшен је у Звечану.

Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију саопштила је да хапшење двојице Срба - у северном делу Косовске Митровице и у Звечану - представља ново застрашивање и уношење немира међу Србе који не желе да напусте Косово. У саопштењу се наводи да су ухапшеним Србима одмах обезбеђени адвокати. Канцеларија је навела да ће о овом политички мотивисаном хапшењу обавестити међународне представнике и мисије који делују на простору Косова и Метохије. Хапшење је осудила и Српска листа.

Етнички Јермени из Нагорно-Карабаха, отцепљеног региона Азербејџана, пристали су на руски предлог за прекид сукоба, само дан пошто је званични Баку покренуо специјалну операцију како би преузео контролу над енклавом, преноси Ројтерс. Према незваничним подацима, у једнодневном сукобу погинуло је око стотину људи. По споразуму, на који су пристале обе стране и који је ступио на снагу, јерменске јединице ће бити разоружане и сутра ће почети разговори о будућности региона и етничких Јермена који живе у покрајини.

У првом полугодишту остварен је просечан међугодишњи раст потрошачких цена од 15,3 одсто, објавио је Републички завод за статистику. Највећи утицај у расту цена од 36,6 одсто, имали су: млечни производи, поврће, месо, струја за домаћинство, хлеб и чврста горива.

У Београду ће вечерас свечано бити отворени 11-ти Дани Српске у Србији. Шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић за наш радио је рекао да је циљ те манифестације да се грађанима представе култура, уметност, наука, просвета и привреда Републике Српске.

Уредник и водтељ емисије Наташа Ракетић.
Уредници вести Ирена Јеловац и Ненад Селаковић.
Продуцент Александар Радовић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу