Читај ми!

Почиње заседање Генералне скупштине УН

У Њујорку почиње 78. заседање Генералне скупштине Уједињених нација, где ће се окупити више од 140 светских лидера и представника држава, међу њима и председник Александар Вучић. Како се очекује, главне теме састанака председника Србије биће ситуација на Косову и Метохији и бриселски дијалог.

Европска унија је позвала Београд и Приштину да испуне обавезе које произилазе из Споразума о нормализацији односа. Наглашено је да рад на успостављању Заједнице општина са српском већином треба да почне без даљег одлагања или предуслова. Европска унија је подсетила и да је важно што пре организовати превремене локалне изборе на северу како би се смањиле напетости, наводи се у саопштењу Савета Уније.

У Украјини је руска војска гранатирала Харков и Лавов, има повређених. Украјинске снаге гађале су руску Белгородску област и регион Доњецка. Уништено је више цивилних објеката. У Кривом Рогу одјекивале су експлозије, а од удара се запалила вишеспратница. Председник Володимир Зеленски посетио је рањене украјинске војнике у болници у Њујорку и уручио им медаље.

Десетак дана пре почетка употребе пензионерских картица, Фонд ПИО потписао је уговоре са још 16 предузећа и установа које се укључују у давање попуста власницима пензионерских картица. Уз НИС и Путеве Србије, уговоре је данас потписало и неколико приватних клиника и домова за старе.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредници вести Владимир Михајловић и Ненад Селаковић.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи