Читај ми!

Почиње заседање Генералне скупштине УН

У Њујорку почиње 78. заседање Генералне скупштине Уједињених нација, где ће се окупити више од 140 светских лидера и представника држава, међу њима и председник Александар Вучић. Како се очекује, главне теме састанака председника Србије биће ситуација на Косову и Метохији и бриселски дијалог.

Европска унија је позвала Београд и Приштину да испуне обавезе које произилазе из Споразума о нормализацији односа. Наглашено је да рад на успостављању Заједнице општина са српском већином треба да почне без даљег одлагања или предуслова. Европска унија је подсетила и да је важно што пре организовати превремене локалне изборе на северу како би се смањиле напетости, наводи се у саопштењу Савета Уније.

У Украјини је руска војска гранатирала Харков и Лавов, има повређених. Украјинске снаге гађале су руску Белгородску област и регион Доњецка. Уништено је више цивилних објеката. У Кривом Рогу одјекивале су експлозије, а од удара се запалила вишеспратница. Председник Володимир Зеленски посетио је рањене украјинске војнике у болници у Њујорку и уручио им медаље.

Десетак дана пре почетка употребе пензионерских картица, Фонд ПИО потписао је уговоре са још 16 предузећа и установа које се укључују у давање попуста власницима пензионерских картица. Уз НИС и Путеве Србије, уговоре је данас потписало и неколико приватних клиника и домова за старе.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредници вести Владимир Михајловић и Ненад Селаковић.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"