Читај ми!

Срби на северу КиМ и даље мирно протестују

Срби су се и данас окупили око општинских зграда на северу Косова и Метохије. Брисел и Вашингтон траже од Аљбина Куртија да изведе полицију из зграда општина, да омогући ванредне изборе и врати се дијалогу са Београдом. Из Приштине још нема одговора на те захтеве. Из Кфора кажу да институције у Приштини нису координисале акције које су предузеле на северу и да је реч о једностраној операцији. Припадници међународних снага нису дозволили министру инфраструктуре привремених приштинских институција да уђе у зграду општине Лепосавић.

Патријарх српски Порфирије освештао је спомен-капелу Светих српских великомученика на војном гробљу у Маутхаузену. Капела је подигнута у знак сећања на преко 8 хиљада Срба који су убијени и умрли од 1914. до 1918. године. Кроз тај логор до 1918. године прошло је око 40.000 Срба, Италијана, Руса и припадника других народа.

Четворогодишња девојчица коју је отео отац, држављанин Саудијске Арабије, враћена је током ноћи мајци Павлини Радић, изјавио је јутрос министар спољних послова Ивица Дачић. Говорећи за РТС, Дачић је рекао и да је током јучерашњег дана из Судана евакуисан Филип Лујић, држављанин Србије и то месец и по дана од почетка оружаних сукоба у тој земљи. Шеф дипломатије апеловао је на грађане да се јаве министарству када имају проблема у вези са догађајима у другим државама.

Четворо деце пронађено је живо после 40 дана од пада авиона у којем је живот изгубила њихова мајка. Више од месец дана лутања амазонском џунглом, деца од 9, 12 и 13 година и беба од 12 месеци, била су на окупу када су пронађена, а председник Колумбије Густаво Петро, славећи живот ових малишана, рекао је да су они пример „потпуног преживљавања који ц́е се памтити у историји".


Уредниок и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Владимир Михајловић и Тина Амић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво