Читај ми!

Кфор уклонио жицу око зграде општине Лепосавић

Испред општинских зграда на северу Косова, у Звечану, Лепосавићу и Зубином Потоку и данас су окупљени грађани који захтевају одлазак специјалаца такозване косовске полиције, а траже и да албански градоначелници не улазе у зграде општина. Припадници КФОР-а су касно ноћас уклонили жицу око зграде општине у Лепосавићу. Међународни изасланици Мирослав Лајчак и Габријел Ескобар данас треба да известе своје надређене о ефектима разговора које су водили у Приштини и Београду.

Сукоби у Украјини су настављени. Две стране се међусобно оптужују за гађање подручја у Херсонској области, из којих се становништво евакуише, након урушавања бране Нова Каховка. И украјински и руски званичници пријављују прве жртве. Из Москве кажу да су сви кримски резервоари напуњени и да воде има за 500 дана. У Белгороду у Русији активирао се систем ПВО, саопштили су званичници те области. Кијев наводи да је Русија извела нове ваздушне ударе на Украјину током ноћи.

Министар финансија Синиша Мали рекао је да има новца у државној каси за све повишице и једнократне помоћи грађанима Србије. Најавио је да ће родитељима деце млађе од 16 година помоћ од 10.000 динара бити уплаћена између 20. септембра и 1. октобра, као и да ће закон о једнократној помоћи бити завршен у наредних десетак дана. Министар Мали каже и да пензионери од првог октобра могу да очекују ванредно повећање од 5,5 одсто, као и да од првог јануара следи повећање од најмање 14,5 процената.

И дизел и бензин поскупели су за по два динара. На пумпама, литар евродизела ће до наредног петка коштати максимално 184 динара, а литар безоловног бензина 178 динара.

Хлеб Сава од данас је јефтинији за 3 динара, на основу Уредбе Владе Србије. Из Уније пекара стиже најава да ће снизити цене и других пекарских производа, и то за више од 10 одсто.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредници вести Реља Трајковић и Тина Амић.


Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"