Читај ми!

Кфор уклонио жицу око зграде општине Лепосавић

Испред општинских зграда на северу Косова, у Звечану, Лепосавићу и Зубином Потоку и данас су окупљени грађани који захтевају одлазак специјалаца такозване косовске полиције, а траже и да албански градоначелници не улазе у зграде општина. Припадници КФОР-а су касно ноћас уклонили жицу око зграде општине у Лепосавићу. Међународни изасланици Мирослав Лајчак и Габријел Ескобар данас треба да известе своје надређене о ефектима разговора које су водили у Приштини и Београду.

Сукоби у Украјини су настављени. Две стране се међусобно оптужују за гађање подручја у Херсонској области, из којих се становништво евакуише, након урушавања бране Нова Каховка. И украјински и руски званичници пријављују прве жртве. Из Москве кажу да су сви кримски резервоари напуњени и да воде има за 500 дана. У Белгороду у Русији активирао се систем ПВО, саопштили су званичници те области. Кијев наводи да је Русија извела нове ваздушне ударе на Украјину током ноћи.

Министар финансија Синиша Мали рекао је да има новца у државној каси за све повишице и једнократне помоћи грађанима Србије. Најавио је да ће родитељима деце млађе од 16 година помоћ од 10.000 динара бити уплаћена између 20. септембра и 1. октобра, као и да ће закон о једнократној помоћи бити завршен у наредних десетак дана. Министар Мали каже и да пензионери од првог октобра могу да очекују ванредно повећање од 5,5 одсто, као и да од првог јануара следи повећање од најмање 14,5 процената.

И дизел и бензин поскупели су за по два динара. На пумпама, литар евродизела ће до наредног петка коштати максимално 184 динара, а литар безоловног бензина 178 динара.

Хлеб Сава од данас је јефтинији за 3 динара, на основу Уредбе Владе Србије. Из Уније пекара стиже најава да ће снизити цене и других пекарских производа, и то за више од 10 одсто.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредници вести Реља Трајковић и Тина Амић.


Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво