Читај ми!

 Исплата и накнадно договорених субвенција.... 

Од почетка године преко новог информационог система Е аграр за субвенције и подстицаје за пољопривреду у Србији пријавило се око 400 хиљада газдинства и осталих правних лица. Од тог броја нешто више од 290 хиљада захтева стигло је за подршку по хектару и исплате су већ почеле. Иако је систем покренут у релативно кратком року поново се показало да дигитализација може да убрза рад државне администрације односно да скрати време које је раније било потребно да новац из бужета стигне до свих оних који живе од производње хране.

У министарству пољопривреде разговори са хладњачарима пред берну малина.  Хладњачарима повољни кредити и грејс период. Држава је преузела отплату дела камата.

Осигурање у пољопривреди, и животиња и биљака,  постаје последњих година све потребније.  

Произвођачима млека и српским фрамерима због прошлогодишњег лошег рода неопходна кабаста сточна храна. Зато је многима државна расподела кукуруза дошла у право време али и да премосте одредјени период.

Уредник Душан Величковић.



Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво