Читај ми!

Земунско „Путовање без кофера“

Удружење пензионера општине Земун постоји 77 година. Ова асоцијација окупља старије Земунце и кроз бројне активности покушава да им старост учини лепшом и лакшом. Недавно је покренула и Пројекат „Путовање без кофера“ уз подршку градског Секретаријата за културу који је издвојио 200 хиљада динара. Концепт активног старања је њихов императив и о томе ћемо разговарати са председницом земунског Удружења пензионера Биљаном Кордић.

Минуте за здравље смо издвојили за иновативне вакцине у лечењу рака, кардиоваскуларних и аутоимуних обољења. Нека од тих цепива се већ примењују превентивно или као додатно терапеутско средство, а у блиској будућности ће моћи да помогну и у лечењу за сада неизлечивих болести. О новим вакцинама сазнаћемо више од клиничког фармаколога професора Медицинског факултета у Београду др Радана Стојановића.

У рубрици радио-портрет ћемо представити доајена југословенске и светске фотографије Томислава Петернека. Недавно је обележио 90. рођендан изложбом у Миленијумској кули на земунском Гардошу у Атељеу „Чубрило“ и седам деценија рада и „дружења са фото-апаратом“. Од јесени ће излагати и са групом аутора (12 уметника) у Музеју савремене уметности у Београду. Уочи отварања земунске изложбе „Фотографијом кроз Париз“, о професионалном и животном путу са Томиславом Петернеком је разговарала Елизабета Арсеновић.

Уредник и водитељ Марина Стојадиновић.

Музички уредник Драган Димић.

Радио Београд Један, 10:05.

Насловна страница – Биљана Кордић (Фото/М. Стојадиновић)

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет две године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"