Читај ми!

Форум Србије и Индије: Важно успоставити ближу сарадњу са најбрже растућом економијом

У званичној посети Србији борави председница Индије Друпади Мурму. Испред Палате "Србија" приређен јој је свечани дочек, уз највише државне почасти - црвени тепих, постројену Гарду Војске Србије и интонирање химне две државе. Председник Вучић је на конференцији за медије истакао да је ово је прва посета индијског председника после 1972-ге године. Нагласио је да смо поносни смо на традиционално пријатељство, захвалан на подршци територијалном интегритету Србије, и да ћемо се увек на исти начин односити према Индији. Најавио је да ће ускоро бити упрошћен визни режим са Индијом. Односи Србије и Индије су јединствени, заснивају се на поверењу, разумевању и подршци - рекла је председница Индије Друпади Мурму. Додала је да је разговор са преседником Србије био конструктиван и да су одлучни да и даље граде билатералне односе.

У "Палати Србија" у току је српско - индијски пословни форум, који је окупио око 100 српских и индијских привредника. Председник Александар Вучић изјавио је на отварању скупа да одбрамбене индустрије две земље могу добро да сарађују, као и да би могле заједнички да развијају и производњу.

На северу Косова и Метохије су настављени мирни протести Срба. Војници КФОР-а у Лепосавићу уклонили су део жице која је била развучена око зграде општине. Један појас жице је остао, док су између окупљених грађана и зграде општине у којој се налазе специјалци полиције такозваног Косова, и даље присутни војници америчког КФОР-а. Возила приштинских специјалаца склоњена су иза зграде, али још нема назнака да ће се повући.

Народна скупштина Републике Српске усвојила је Резолуцију о заштити Срба на Косову и Метохији и о територијалном интегритету и суверенитету Републике Србије. Државе чланице Уједињених нација, Савета Европе и Европске уније, које су признале самопроглашену независност Косова и Метохије, позивају се да преиспитају своје одлуке о признању и да их пониште.

Народна банка Србије повећала је референтну каматну стопу за 25 базних поена, на ниво од 6,25 одсто. Повећана је и стопа на депозитне олакшице на пет осто, као и стопа на кредитне олакшице на 7,5 одсто.

Због рушења бране Нова Каховка на југу Украјине, бројни градови су потопљени, на хиљаде људи је евакуисано, недостаје вода за пиће.
Најмање три особе су настрадале. Председник Украјине Володимир Зеленски апеловао је на "брзу и конкретну" реакцију света којом би се помогло жртвама. Такође је оштро критиковао Уједињене нације и Црвени крст. Украјинске снаге отвориле су ватру током спасилачке операције у насељима Херсонског региона, преносе руски медији. Кијев и Москва настављају међусобно оптуживање за насталу катастрофу.

Уредник емисије Наташа Ракетић.
Уредници вести Реља Трајковић и Ирена Јеловац.
Продуцент Ђорђе Радосављевић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво