Читај ми!

Безбедност хране

Данас се обележава Светски дан безбедности хране. Сигурност хране је одговорност и оних коју прописују законске регулативе и произвбођача и потрошача. Болести које су узроковане небезбедном храном ометају развој, оптерећују здравствени систем и наносе штету економијама, туризму и трговини. Тим поводом овог јутра разговарамо са Елизабет Јанић Хајнал директорком Научног института за прехрамбене технологије Нови Сад.

Протеклих недеља смањен је број деце у вртићима у Београду, а чекаонице у домовима здравља су пуне. Главни разлог је нови вирус који се појавио међу малишанима, такозвани амерички "Брно" вирус. Наша саговорница је Оливера Тодоровић начелница педијатрије у Дому здравља Др Милутин Ивковић на Палилули.

Овогодишњи Светски дан сајамске индустрије обележава се данас на Београдском сајму. О значају ове манифестације и колико имају позитивне економске, друштвене и културне ефекте разговарамо са Даницом Кратовац.

Сања Врзић, виши кустос организатор музејских активности у Народном музеју Зрењанин, рећи ће нам на који начин ученици и деца предшколског узраста могу да учествују у креирању изложбе под називом „Мој највећи утисак из зрењанинског музеја".

Пред крај јутарњег програма у госте нам долази Владимир Ђурић Ђура, познатији као Ђура Морнар. Разговарамо о новом албуму Анђеоске песме чија ће промоција бити одржана вечерас.

Уредник и водитељ Биљана Шујдовић.

 

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара