Читај ми!

Ескобар и Лајчак стижу у Београд, Срби и даље протестују у Звечану

У Београд из Приштине стижу европски и амерички изасланик Мирослав Лајчак и Габријел Ескобар. Они ће са председником Александром Вучићем разговарати о ситуацији на Косову и Метохији, а у светлу последњих догађаја на северу покрајине. Од 18 часова и 30 минута у Вили Мир, састанку ће присуствовати и шеф делегације Европске уније у Србији Емануеле Жиофре и амерички амбасадор у Београду Кристофер Хил.

На северу Косова и Метохије Срби су се и данас окупили у близини зграда локалних самоуправа, у којима им је онемогућен рад од када су специјалци тзв. косовске полиције заузели те објекте. Захтеви Срба су да специјалци напусте зграде општина, да градоначелници без легитимитета не долазе у њих, да се ослободе Радош Петровић и Душан Обреновић и да престане прогон грађана.

Председник Вучић саопштио је да је имао добар разговор с министром спољних послова и лидером Ес-Пе-Ес-а Ивицом Дачићем. Како је најавио на Инстаграму, сутра увече ће представити део онога на чему се ради недељама.

Вршилац дужности министра просвете Ђорђе Милићевић изјавио је да је већ 95 одсто школског наставно-научног програма завршено, као и да је због тога донета одлука Владе да школска година буде завршена данас, јер, истиче, и сам закон предвиђа одступање од пет одсто. Сматра да је одлука о скраћењу школске године - најбоља могућа, првенствено за децу.

На Дан Југословенске кинотеке почиње 25-ти Фестивал нитратног филма "Нитрат 25", који ће трајати до 15. јуна. Данас се приказује "Београд
између два светска рата" са три документарна остварења дигитално рестаурирана у Југословенској кинотеци.

Санирају се последице јучерашњег невремена, док се грађани и надлежне службе припремају за нове падавине, најављене за данас и сутра. На делу територије ивањичке општине, односно на подручју 6 месних заједница, на снази је ванредна ситуација. Држава је обећала помоћ у вредности око милион евра за обнову локалних путева и мостова оштећених у поплавама у Ивањици и Пожеги.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредници вести Владимир Михајловић и Марица Сердар.

Продуцент Ђорђе Радосављевић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"