Читај ми!

Доносе ли Лајчак и Ескобар решење за смиривање тензија на северу Косова?

Седам дана од најозбиљније ескалације напетости на северу Косова и Метохије у последних неколико година, у Београд и Приштину стижу европски и амерички изасланици, Мирослав Лајчак и Габријел Ескобар. Претходног викенда сведочили смо жестоком дипломатском притиску Запада на Албина Куртија да повуче специјалне полицијске снаге са севера покрајине и да новоизабрани председници општина, којима грађани не признају легитимитет, напусте објекте локалних самоуправа. Један од предлога за превазилажење кризе је и одржавање нових локалних избора у Свереној Митровици, Лепосавићу, Звечану и Зубином Потоку. Најновију кризу на Косову и шансе да се две стране врате дијалогу коментарише потпредседница Центра за спољну политику Сузана Грубјешић.

Поред свих изазова које са собом носи куповина некретнине на нашем турбулентном тржушту, адвокати напомињу да купци треба додатно да обрате пажњу на то да ли објекат који желе да купе има неки од такозваних „терета“. Често се као терет на некретнини појављује уписано право плодоуживања. Шта тачно значи овај појам и да ли уписано право плодоуживања омета продају некретнине? За објашњења ћемо питати Николу Чобића, посредника у продаји и закупу непокретности.

Недавно је покренута mlekomap.com платформа на којој продају производа могу бесплатно да огласе мали произвођачи млека и млечних прерађевина. Како је наведено, платформа је настала као одговор на кризу у којој се налази домаћа пољопривреда. Ова непрофитна платформа је замишљена као жуте стране односно вид малих огласа. Шта конкретно могу да очекују мала пољопривредна газдинства а шта купци рећи ће нам један од покретача млекомапе Милош Јованов из Greenfriends systems.

Грађани Црне Горе гласаће 11. јуна на ванредним парламентарним изборима, чиме ће заокружити јединствен циклус од чак три изборна процеса за мање од девет месеци. Као и на локалним у октобру прошле, те председничким у априлу ове године, и на јунским изборима очекује се релативна победа Покрета „Европа сад“, чији је кандидат Јаков Милатовић недавно постао нови председник Црне Горе. Како коментарише очекивање струке и јавности да је готово извесно да ДПС неће бити у наредној влади, да ће лидер ПЕС Милојко Спајић бити нови премијер, а тај покрет окосница нове владе, питамо главног уредника РТВ Никшић Николу Марковића.

Са вама, Јелена Видић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи