Читај ми!

Нови мирни протести Срба на КиМ

На северу Космета у општинама Зубин Поток, Звечан и Лепосавић грађани и данас протестују захтевајући повлачење албанских градоначелника из зграда општине и повлачење такозваних косовских специјалних јединица. Велики број људи окупио се и у центру Грачанице на скупу подршке Србима са севера покрајине. Са народом су и политички представници, а на митинг су стигли и радници Дома здравља из Доње Гуштерице. Подршка Србима са севера стиже и од народа Косовског Поморавља, па се тако око 5.000 Срба окупило у Горњем Кусцу, недалеко од Гњилана.

Директорима школа стигао је допис Министарства просвете са инструкцијама како да организују наставу и оцењивање, после одлуке Владе да се школска година заврши 6. јуна. Од школа се очекује да сваком ученику који није задовољан предлогом закључне оцене, обезбеди услове да ту оцену и поправи. Продужени боравак, као посебан облик образовно-васпитног рада, у школама где постоји, организује се и даље, односно до 20. јуна. Препорука је да школа о томе анкетира родитеље.

У наредних седам дана гориво на пумпама у Србији коштаће исто као и претходне седмице. Литар евродизела кошта 182 динара, а литар бензина од 95 октана 176 динара.

У Украјини се настављају борбе. Рано јутрос противваздушна одбрана Кијева одбила је 30 руских напада. Руске снаге су одбиле нападе украјинске војске на Белгородску област. Амерички државни секретар Ентони Блинкен изјавио је да Сједињене Америчке Државе раде са Украјином и другим савезницима на постизању "праведног и трајног мира" за Украјину.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредници вести Реља Трајковић и Тина Амић.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"