Читај ми!

Кфор на главним раскрсницама у Звечану

Четврти дан Кфор контролише зграде 4 општине на северу Косова и Метохије. Запослени не могу у своје канцеларије, а Срби настављају миран протест. Кфор је, у договору са Српском листом, распоредио своје снаге на главним раскрсницама у Звечану. Ситуација је мирна, али напета. Срби не одсутају од својих захтева: да се повуку косовски градоначелници из зграда општина, ослобађање ухапшених Душана Обреновића и Радоша Петровића и повлачење специјалних јединица косовске полиције.

Око 50 Албанаца окупило се на главном мосту на Ибру у Косовској Митровици, са албанске стране. Протест под називом "марш на север" најављен је преко друштвених мрежа. На главном мосту појачано је присуство такозване косовске полиције и италијанских Карабињера.

Актуелна дешавања на Косову и Метохији и даљи кораци који би допринели налажењу решења за садашњу тешку и озбиљну ситуацију, биле су главне теме разговора председника Александра Вучића са лидерима региона у Кишињеву, где је почео Самит Европске политичке заједнице. Током сусрета са председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен, Вучић је навео да Србија дели исту посвећеност заједничкој европској будућности, миру и стабилности. Најављени су разговори председника Србије са највишим званичницима Француске и Немачке.

Немачки Вакер Нојзон, један од светских лидера у производњи грађевинске опреме и машина, отворио је нову фабрику у Крагујевцу. У производну халу од 20.000 квадрата уложено је 25 милиона евра. У компанији ради 800 људи. "То је још једна потврда поверења у нашу земљу као добру инвестициону дестинацију", истакла је премијерка Ана Брнабић.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић.

Уредници вести: Владимир Михајловић и Ирена Јеловац.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара