Читај ми!

Оружане снаге остају у највишем степену борбене готовости

Оружане снаге Србије остају до даљег у највишем степену борбене готовости због бруталне примене силе Аљбина Куртија и његових снага према српском народу на Косову и Метохији, саопштено је после седнице Савета за националну безбедност, одржане у Београду. Договорене су све неопходне безбедносне активности ради јачања одбрамбених капацитета Србије. Наглашено је да Кфор није обавио посао у складу са Резолуцијом 12 44 Савета безбедности Уједињених нација и Војно-техничког споразума из Куманова. Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић овлашћен је да одржава директан контакт са командантом Кфора, како би се обезбедило да та мисија испуни функцију и мандат, и заштити Србе на Космету. "Србија ће бити чврста и непоколебљива у заштити свог народа", истиче се у саопштењу.

У Крагујевцу, на ванредној седници скупштине, Српска напредна странка бира ново руководство. Лидер СНС Александар Вучић на почетку седнице рекао је да ће у наредном периоду највећа мука бити тешка ситауција на Косову и Метохији јер како наводи, Запад хоће да прихватимо нову реалност. Вучић на важној седници за СНС предложио за свог наследника Милоша Вучевића.У Крагујевцу, на ванредној седници скупштине, Српска напредна странка бира ново руководство. Лидер СНС Александар Вучић на почетку седнице рекао је да ће у наредном периоду највећа мука бити тешка ситауција на Косову и Метохији јер како наводи, Запад хоће да прихватимо нову реалност. Вучић на важној седници за СНС предложио за свог наследника Милоша Вучевића.

Настављени су сукоби у Украјини. Русија саопштава да њена војска успешно спречава украјинске диверзантске групе у пограничној Белгородској области да пробију линију фронта. Украјинске снаге гађале су Маријупољ ракетама. Војска Украјине је спремна да покрене дуго очекивану контраофанзиву против руских снага, изјавио је за BBC један од највиших безбедносних званичника у земљи, Алексиј Данилов. Украјина је затражила од Немачке испоруку крстарећих ракета Таурус домета 500 километара.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Ненад Селаковић и Тина Амић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"