Читај ми!

Политичке напетости и појачање притисака око КиМ

Актуелне напетости у друштву и на политичкој сцени очигледно имају два узрока. У први спадају различита тумачења узрока насиља са којим смо се суочили почетком маја, када су се догодила масовна убиства у Основној школи “Владислав Рибникар” и у селима код Младеновца и Смедерева, као и различите мере које се предлажу како се такви случајеви више не би догађали. Други разлог за повећање напетости је све сложенија ситуација на Косову и Метохији и све јачи притисак на Србију да пристане на решења из европског плана за КиМ, тј. да се на овај или онај начин одрекне дела суверенитета над својом јужном покрајином.

Данас се у Београду окупљају грађани на скупу “Србија наде”, који је председник Александар Вучић најавио као највећи до сада. Сутра ће бити одржан четврти протест у организацији дела опозиције под називом “Србија без насиља”. Шта су могући исходи политичких превирања у Београду? Да ли следе превремени избори ове године? Ако буде новог изјашњавања на јесен, да ли ће главна тема бити насиље у друштву или Косово И Метохија?

Гост емисије је Зоран Миливојевић, дипломата.

Уредник и водитељ је Ивана Прибићевић

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено
Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено