Председник владе Северне Македоније у посети Србији

Премијерка Ана Брнабић рекла је да су економски и политички односи Србије и Северне Македоније све бољи, а да је томе посебно допринела иницијатива Отворени Балкан. Она је на заједничкој конференцији са премијером Северне Македоније Димитром Ковачевским изјавила да су потписана три документа важна за грађане обеју држава. Председник Владе Северне Македоније је истакао да између Београда и Скопља нема отворених питања.

С Димитром Ковачевским претходно се састао председник Србије Александар Вучић. Сагласили су се да су односи двеју земаља најбољи у савременој историји и да настављају да раде заједно за добробит двају народа.

Председник Вучић посетиће после подне Рашки округ. Посету започиње у Новом Пазару где ће присуствовати обележавању почетка радова на реконструкцији и доградњи Опште болнице. Потом ће у селу Павлица обићи сеоско туристичко домаћинство. Посету Рашком округу завршава у Краљеву где ће се обратити грађанима.

На украјинском фронту настављене су борбе у Бахмуту и Авдејевки. На удару руских снага су Харков, Купјанск и Маринка, а украјинске снаге су дејствовале у Доњецку и Луганску. Председник Белорусије Александар Лукашенко предложио је да се прогласи прекид ватре у Украјини и успостави примирје. Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг изјавио је да ће се Финска придружити Алијанси у року од неколико дана после одлуке Турске да ратификује њену приступницу.

Окружно тужилаштво на Менхетну оптужило је бившег председника Доналда Трампа због новца који је тајно исплаћен звезди филмова за одрасле Сторми Данијелс, како не би говорила о њиховом односу 2016-те године, преноси Си-Ен-Ен. Очекује се да ће пред кривични суд у Њујорку бити изведен у уторак 4. априла. Трамп оцењује да је ово политички прогон и да ће се, како је оценио, лов на вештице обити о главу актуелном председнику Бајдену о главу.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић.

Уредници вести: Владимир Михајловић и Ирена Јеловац.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво