"Војникова срећа" Љубинке Шуковић - омаж оцу и ратнику

Данас је Међународни дан шале и прилика да се нашалите са драгим људима! А ми ћемо у првим минутима емисије разговарати са књижевницом и професорком у пензији Љубинком Шуковић. Недавно је објавила роман „Војникова срећа“, омаж своме оцу који приповеда о ратним временима из Великог и Другог светског рата. Иако је Љубинка цео живот посветила књигама и писаној речи овај, први роман, објавила је по одласку у пензију.

Радни век је провела као руководилац Документационо-информативне службе у Савезној скупштини Југославије и Библиотеке у том парламенту. Била је и секретар скупштинске Комисије за науку и технологију. Пензионерске дане проводи безбрижно са ћеркама, унуцима и праунуцима. А писањем и читањем испуњава сваки слободни тренутак.

Представићемо и рад Удружења пензионера Града Ваљева. Председница ове асоцијације Вера Дринчевић тврди да ваљевски пензионери имају богат друштвени живот и да уз подршку ПИО Фонда и Града Ваљева помажу старијим сиромашним суграђанима и подстичу концепт активног старења као добру превенцију у борби против изолације и деменције. 

 

 

У рубрици за културу ћемо представити део стваралашта редитељке Софије Соје Јовановић, поводом сто година од рођења и две деценије од њене смрти. Од Нушићевог „Сумњивог лица“ у Академском позоришту до најдуговечније представе „Неки то воле вруће" у Позоришту на Теразијама је дугогодишња професионална путања Соје Јовановић. О великој уметници говориће глумци Миленко Павлов, Тања Бошковић, Даница Максимовић, Раде Марјановић и Светислав Буле Гонцић.

Уредник и водитељ Марина Стојадиновић.

Музички уредник Драган Димић.

Радио Београд Један, 10:05.

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет две године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
PTc
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Operacija kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.