Петковић за Радио Београд: У Бриселу о конкретним корацима за спровођење договора из Охрида

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић, уочи наставка дијалога Београда и Приштине у Бриселу, каже за Радио Београд 1 да је реч о наставку дијалога на техничком нивоу и да ће бити речи о конкретним корацима за спровођења договора из Охрида, уз јасно истакнуте црвене линије - да се Београд никада неће сагласити са тим да такозвано Косово постане члан Уједињених нација, као и да ни де факто ни де јуре неће признати такозвано Косово. Међу првим обавезама је, каже Петковић, формирање Заједнице српских општина у складу са раније потписаним споразумима, у којима су јасно дефинисане њене суштинске надлежности.

Председник Александар Вучић учествује на онлајн Самиту за демократију, на позив америчког председника Џозефа Бајдена, објављено је на Инстаграм налогу будућност Србије. Самит укључује 120 земаља, цивилних група и технолошке компаније.

У Украјини се најжешће борбе воде на истоку земље. Бахмут и Авдејевка и даље су на мети најјачих напада руске војске. У земљи су на снази рестрикције струје у 8 региона. У Русији су почеле вежбе уз учешће интерконтиненталних балистичких пројектила типа ЈАРС и више хиљада војника. Секретар руског Савета за безбедност Николај Патрушев оцењује да провокативно понашање западних земаља у вези са украјинском кризом може довести до катастрофалних последица и да је Москва посвећена спречавању нуклеарног рата и војног сукоба између нуклеарних сила.

Министарство за бригу о породици и демографију ће, у складу са својим законским овлашћењима, извршити надзор над стручним радом Градског центра за социјални рад у Београду због случаја осмогодишње девојчице коју је отац држао затворену у стану у Миријеву и занемаривао. Отац девојчице ухапшен је јуче после четири дана скривања и одређено му је задржавање од 48 сати.

Лек корпос, високоефективна терапија у борби против мултипле склерозе, сада је доступан и пацијентима у Србији, и то о трошку Републичког фонда за здравствено осигурање. Компанија Хемофарм, у партнерском пројекту са највећом биотехнолошком компанијом Рош, омогућила је да се та најсавременија терапија, која значајно мења ток болести и битно унапређује квалитет живота оболелима, буде доступна и у Србији. У последње 4 године у нашој земљи учетворостручен је број пацијената оболелих од мултипле склерозе. Презентацији лека у Хемофарму у Вршцу присуствовала је и премијерка Ана Брнабић.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредници вести Ирена Јеловац и Тина Амић.

Продуцент Љубинка Добриловић.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи