Исцељење - реч која је обележила 2022. годину

У оквиру манифестације „Март – месец српског језика“, реч исцељење изабрана је за реч која је обележила годину за нама. У већ традиционалном такмичењу ученика основних и средњих школа, за петнаест дана стигло је 410 речи. Исцељење је глаголска именица настала од префиксираног глагола исцелити (се), који значи „лечењем довести у здраво стање, излечити (се)“. Именица исцељење учестало се користи у савременом српском језику. Односи се и на физичко и на духовно излечење.

Званично је почела сезона мотоциклиста и у наредном периоду биће их све више. Прошлогодишња статистика је, заиста, поражавајућа - 50 погинулих возача мотоцикала и мопеда и близу 1.300 повређених. Где грешимо, једно је од питања за Владимира Јевтића из Асоцијације за безбедност бициклиста.

Дочекали смо коначно пролеће, радујемо се лепим и ведрим данима, али код све већег броја људи такво време доводи до умора, нерасположења и слично. Говоримо дакле о пролећном умору, а саговорник је доктор Иван Ђурић.

Да ли деца пре поласка у школу треба да знају да читају и пишу? Да ли је проблем што не знају где живе, али знају све диносаурусе? Дилеме које муче родитеље пре уписа у школу будућих првака разрешиће нам Јелена Живковић, школски педагог.

Док хватамо дан посетићемо и Охрид, град који је већ 43 године под заштитом UNESCO. Познат је по охридским бисерима, Биљаниним изворима и бројним црквама. Овога јутра представићемо вам Залив костију где, ако вас пут поведе у Охрид, можете видети како се ту живело у праисторији.

Уредник и водитељ: Николина Миљковић

Коментари

Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено
Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено