Вучић: Сви су далеко од победе у Украјини

Србија је до 20. марта привукла око 693 милиона страних директних инвестиција што је, како је рекао председник Александар Вучић, најбољи резултат у савременој историји наше земље. Председник је за Телевизију Пинк рекао да Србија има у резерви 520 милиона кубних метара гаса, а покушаће да повећа на 700 милиона, како би безбедно дочекала наредну зиму. У вези са ратом у Украјини, навео је да би та земља убрзано и преко реда могла добити чланство у Европској унији. Вучић каже да ниједна страна у рату у Украјини није ни близу победе.

На питање шта мисли о потерници коју је Међународни кривични суд издао против председника Русије Владимира Путина, Вучић је одговорио да сматра да је то политички лоша одлука која ће коштати много у животима Руса и Украјинаца, али и имати великог одраза на економију целе Европе. Понавља да Србија мора да гледа себе, како да се позиционира и сачува економију и инвестиције, и да се избори са свим проблемима и на Косову и Метохији и на многим другим местима.На питање шта мисли о потерници коју је Међународни кривични суд издао против председника Русије Владимира Путина, Вучић је одговорио да сматра да је то политички лоша одлука која ће коштати много у животима Руса и Украјинаца, али и имати великог одраза на економију целе Европе. Понавља да Србија мора да гледа себе, како да се позиционира и сачува економију и инвестиције, и да се избори са свим проблемима и на Косову и Метохији и на многим другим местима.

У Украјини су настављене борбе на истоку око Бахмута. Група Вагнер саопштила је да је потпуно преузела контролу над фабриком Комбината за прераду метала у том граду. Руске снаге ракетирале су Дњепропетровску област, а украјинска војска испалила је више десетина граната на Херсонску област. Председник Русије Владимир Путин понавља да Русија и Кина не стварају војни савез и да њихова сарадња не представља претњу за Запад. Сједињене Америчке Државе су прешле све границе пристојности у напорима да обезбеде глобалну хегемонију, оценио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

После разорног торнада који је погодио југ Сједињених Америчких Држава, председник Џозеф Бајден прогласио је ванредно стање у држави Мисисипи. Погинуло је најмање 26 људи, а на десетине је повређено. Више од 32 хиљаде домаћинстава у Мисисипију, Алабами и Тенесију остало је без струје.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић
Уредници вести: Ненад Селаковић и Марица Сердар

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво