Вучић са Орбаном и Сијартом

Председник Србије Александар Вучић разговарао је у Београду са премијером Мађарске Виктором Орбаном и министром спољних послова Петером Сијартом о развоју геополитичке ситуације, проценама, плановима, новим пројектима и сарадњи. "Пријатељства се дуго и пажљиво граде, учвршћују се и јачају у тешким временима, а она права су драгоцена баш зато што су изузетно ретка, поготово у политици и нарочито у данашње време. Увек одговорно, озбиљно, искрено, уз поштовање и поверење", написао је Вучић на инстаграму.

Против Савезне Републике Југославије 1999. године вођен је нуклеарни и хемијски рат, рекла је за РТС министарка здравља Даница Грујичић. Малигне болести су у Србији учесталије него у већини европских земаља, а последњих година расте и број оболелих међу децом, што се може сматрати последицом бомбардовања. Због употребе осиромашеног уранијума, у Србији се те године догодила еколошка катастрофа и то је могуће научно доказати, нагласила је министарка Грујичић.Против Савезне Републике Југославије 1999. године вођен је нуклеарни и хемијски рат, рекла је за РТС министарка здравља Даница Грујичић. Малигне болести су у Србији учесталије него у већини европских земаља, а последњих година расте и број оболелих међу децом, што се може сматрати последицом бомбардовања. Због употребе осиромашеног уранијума, у Србији се те године догодила еколошка катастрофа и то је могуће научно доказати, нагласила је министарка Грујичић.

Најтеже борбе на украјинском фронту и даље се воде у Бахмуту. Руске ескадриле борбених хеликоптера типа Ми-35 и Ми-24 извршиле су нападе навођеним ракетним пројектилима на украјинске објекте критичне инфраструктуре који су откривени током извиђачких операција беспилотних летелица у правцу Красног Лимана, изјавио је начелник командног центра групе Центар. Потврдио је да су сви циљеви уништени, преноси ТАС.

Свет се вечерас уједињује у глобалној акцији " Сат за нашу планету". У 20 сати и 30 минута на сат времена гасиће се осветљње у више од 180 земаља, међу којима је и Србија. Акција, први пут одржана у Сиднеју 2007. године, сматра се највећом добровољном грађанском акцијом за заштиту природе.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Ирена Јеловац и Тина Амић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво