На Самиту у Бриселу о договору у Охриду

Шеф европске дипломатије Ђузеп Борељ изјавио је, уочи Самита Европске уније који је почео у Бриселу, како је сваки покушај да се доведе у питање договор Београда и Приштине из Охрида узалудан, да он мора да се спроведе и да нема места за бирање. Наводи да ће Унија помно пратити ко спроводи договор, а ко не и саветује двема странама да не показују ни на кога, већ да раде свој посао. Он је додао да ће на самиту говорити о Охридском споразуму, али и о ситуацији у Украјини.

Лидери Европске уније требало би, на Самиту у Бриселу, да одобре план о слању милион артиљеријских граната Украјини у наредних годину дана. Видео-линком ће се укључити председник Украјине Володимир Зеленски. Гост Самита је генерални секретар Уједињених нација Антонио Гутереш, који указује на драматичну ситуацију са климатским променама и глади у свету. Да може да рачуна на помоћ, поручио је на отварању Самита председник Европског савета Шарл Мишел.

У оквиру обележавања 24 године од почетка НАТО агресије, Министарство унутрашњих послова премијерно ће, у Палати Србија од 18 часова, приказати документарни филм "Жута кућа", ауторке Слађане Зарић. Филм је снимљен у сарадњи са нашом кућом, у оквиру серијала "Досије Косово". "Жута кућа" је вечерас од 21 час на Првом програму  наше телевизије.

Више јавно тужилаштво у Београду потврдило је да полиција прикупља доказе и разговора са особама повређеним у тучи у ноћи између среде и четвртка на Новом Београду, а за сада нико није приведен. Тешке телесне повреде опасне по живот задобио је младић 2001-во годиште и смештен је на Војно-медицинску академију, као и још две особе. Два малолетника су у Тиршовој. Лекарску помоћ у КБЦ Бежанијска коса затражила су четворица младића.

За вернике исламске вероисповести први је дан поста - месеца рамазана. Рамазан је један од 5 стубова ислама који се сматрају основом живота сваког муслимана. Верници ће се 30 дана уздржавати од свих телесних потреба и ужитака од зоре до заласка сунца, али и од лоших мисли и дела.

Кошаркаши Црвене звезде играће у Београду против шпанске Басконије у 30-ом колу Евролиге. Утакмица у Дворани "Александар Николић" почиње у 19 часова. Партизан сутра од 20 часова дочекује Олимпијакос.

Уредници емисије Наташа Ракетић и Мирослав Војводић.
Уредници вести Владимир Михајловић и Ненад Селаковић.
Продуцент Светлана Стевановић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво