Разговори Вучића и Ласика

Председник Александар Вучић разговарао је у Београду са директором за стратегију, планирање и политику Европске команде ЕС-А-ДЕ-а Данијелом Ласиком. Захвалио му је на рационалном, одмереном и професионалном поступању јединица КФОР-а. Вучић је на Инстаграм профилу навео како верује да ће добра сарадња бити настављена.

Министар спољних послова Ивица Дачић је у посету Аустрији, где је са
председником Доњег дома парламента Волфгангом Соботком разговарао о односима двеју држава. Дачић се састао и са генералном секретарком ОЕБС-а Хелгом Шмит, а предстоји му сусрет и са аустријским колегом Александром Шаленбергом. Србија и Аустрија следеће године обележиће век и по билатералних односа.

Тужилаштво за организовани криминал подигло је оптужницу против деветочлане групе, међу којима су припадници МУП-а и БИА, којој се на терет ставља кријумчарење велике количине кокаина прекоокеанским бродовима из Јужне Америке у земље Европске уније, потврђено је РТС-у у том тужилаштву. Оптужница је предата Посебном одељењу за организовани криминал Вишег суда у Београду на потврђивање.

Институт „Торлак" повукао је једну серију БЕ-СЕ-ЖЕ вакцине због минималног одступања од строгих захтева спецификације лека, како је саопштено. Поменута серија је повучена у року од 24 часа са територије целе Србије и замењена новом серијом, тако да није дошло до несташица, наводи се у саопштењу. Додаје се да родитељи немају разлога за забриност, бебе у породилиштима примају проверене, безбедне и контролисане вакцине које су прошле све неопходне провере и законске процедуре пре стављања у употребу.

Премијерка Ана Брнабић разговарала је са ректорима државних универзитета, деканима факултета универзитета у Београду и Нишу, као и са Студентском конференцијом универзитета Србије и студентским парламентима факултета о актуелној теми повећања школарина, као и о унапређењу система финансирања високог образовања. На састанку је договорено да Министарство просвете са кабинетом премијерке Брнабић оформи радну групу која ће радити на нацрту закона о финансирању високог образовања.

Почиње тениски Мастерс у Мајамију. Србију ће на терену представљати тројица играча. Противник Душана Лајовића је Британац Енди Мари, док ће Ласло Ђере одмерити снаге са играчем из квалификација. Миомир Кецмановић је слободан у првом колу, а његов противник у другој рунди биће бољи из дуела Монфис-Амбер.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић.
Уредници вести: Ненад Селаковић и Владимир Михајловић.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво