Економско оснаживање Рома и Ромкиња

У Београду је одржан Национални дијалог о социјалном укључивању и економском оснаживању Рома и Ромкиња и других маргинализованих група. На скупу је посебна пажња посвећена положају ромске заједнице на тржишту рада и нормативном оквиру за постизање пуне равноправности и заштите, као и њиховом економском јачању и укључивању.

 

Највећи број притужби грађана Поверенику за заштиту равноправности у протеклој години односио се на дискриминацију по основу националне припадности, старосног доба, здравственог стања, инвалидитета, пола, брачног и породичног статуса, наводи се у годишњем извештају тог органа. Повереник за заштиту равноправности предао је Народној скупштини тринаести Редовни годишњи извештај у области заштите равноправности, у коме се наводи да је по питању националне припадности највећи број притужби поднет због дискриминације Рома.

Уредник и водитељ Гордана Нешовић.

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво