Читај ми!

На Космету каменован аутомобил са крагујевачким таблицама

У насељу Суви До на Косову и Метохији синоћ је каменовано возило, којим је управљао Србин Саша Блажић. Он није повређен, али је на аутомобилу, са регистарским ознакама Крагујевца, причињена материјална штета. Инцидент у мултиетничком Сувом Долу јасан је показатељ да су Срби једине мете и жртве, а да присуство припадника косовске полиције само охрабрује албанске екстремисте, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију. Пре неколико дана у Сувом Долу је претучен 15-годишњи српски дечак, а јуче је непознати Албанац испалио више хитаца у ваздух.

У Јерусалиму су најмање две особе рањене ватреним оружјем испред зидина Старог града, само неколико сати после напада на синагогу у том граду. Израелски медији јављају да су рањени отац и син. Синоћ је у пуцњави у Јерусалиму погинуло 8 људи, а 10 је рањено, међу њима и 14-годишњи дечак. Нападач је идентификован као 21-годишњи Алкам Каири. Довезао се аутомобилом и отворио ватру на вернике који су излазили из синагоге. Полиција је усмртила нападача. Палестински Хамас преузео је одговорност за напад. У палестинским градовима се славило. Премијер Израела Бењамин Нетањаху обишао је место напада.

Ваздушна опасност проглашена је у више украјинских региона. У нападу руских снага на Костантиновку погинуле су три особе, саопштиле су власти Доњецке области. Председник Украјине Володимир Зеленски каже да је ситуација на фронту и даље екстремно тешка, нарочито на истоку Доњецке области где, како је навео, Русија појачава офанзиву.

Након седам месеци од увођења система робно материјалног књиговодства у здравству, анализе показују да се могу постићи велике уштеде, изјавио је министар финансија Синиша Мали и додао да оне износе око 18 одсто у односу на укупне трошкове. Прецизирао је да је реч о око 13 милијарди динара годишње. На конференцији о дигитализацији у финансирању здравствене заштите, Мали је рекао да је ради рационалнијег коришћења новца, осим робно материјалног књиговодства, уведен концепт централизованих јавних набавки, као и е-рецепт. Овогодишњи буџет за здравство износи 490 милијарди динара, указао је министар финансија.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Ненад Селаковић и Тина Амић

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво