Читај ми!

Да ли је свака кафа – кафа?

Незаобилазни део јутарњег ритуала за велику већину људи представља испијање оне чувене прве јутарње кафе. Међутим, да ли баш увек знамо шта је све у тој кафи и да ли у њој има неких житарица и махунарки? Од 31. маја ступа на снагу нови Правилник о кафи који јасно дефинише шта се сме назвати кафом, а шта је производ на бази кафе. О овој теми разговараћемо с врсним познаваоцем кафе Михајлом Ковачевићем, оснивачем Градске пржионице.

Неко у кафу обавезно ставља и шећер, а претходне недеље то је била једна од главних тема јер у неким продавницама овог производа није било. Зато ћемо у нашој редовној рубрици "Питање јутра" проверити ситуацију и замолити слушаоце да буду наши репортери и обавесте нас о томе да ли код њих у крају има шећера.

Један од саговорника у емисији биће нам Мирослав Тадић из Програма за развој Уједињених нација, који ће нам најавити како ће у Србији бити обележена "Европска зелена недеља" посвећена заштитити животне средине.
Говорићемо и о новој Катедри за визуелне ефекте, анимацију и гејм арт која је управо добила акредитацију на Факултету драмских уметности, Саговорница ће нам бити професорка Мина Цветановић Павков, шефица катедре.

У оквиру пројекта Нови Сад престоница културе покренут јавни конкурс „Уметност.Сад" за уметнике из целе Србије. О овом конкурсу сазнаћемо више од Гале Гајин из Новог Сада.

Као и сваког понедељка, чућемо ЕУ Инфо вести.

Пробудите се уз Радио Београд 1!

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом