Читај ми!

Суд у Аустралији пресудио у корист Ђоковића

Новак Ђоковић је слободан човек, аустралијске власти су одустале од гоњења и депортације и близу је наступа на Аустралијан опену. Суд у Мелбурну поништио је одлуку Федералне владе Аустралије о укидању визе и депортацији Ђоковића. Одлучено је - да се Новак пусти из притвора из мигрантског хотела, да му се плате сви трошкови и да му се врати пасош и лична документа. Министар за емиграције Алекс Хок, одустао је од намере да искористи дискреционо право и својом одлуком му поништи визу. Рок за ту одлуку је прошао и Новак је веома близу да игра у Мелбурну. Одлука о његовом протеривању, ипак може бити донета сутра.

Велики број лекара, медицинских сестара, техничара и другог особља заражено је ковидом, што прети да угрози процес рада у здравственим установама, изјавио је директор Универзитетског клиничког центра Србије Милика Ашанин. Наглашава да Инфективна клиника сада бележи енормни пораст прегледа - 200 до 250 у току дана. Иначе, не смањују се редови испред ковид амбуланти. Лекари кажу да је међу новозараженима - највише младих и да доминира омикрон сој.

Влада Србије усвојила је предлог закона о исплати 100 евра помоћи за младе. Очекује се да се предлог закона сутра нађе пред посланицима Скупштине Србије. Новчана помоћ у износу од по 100 евра намењена је особама од навршених 16 до навршених 29 година на дан ступања на снагу овог закона. Пријава почиње у петак 15-ог јануара преко портала Управе за трезор и трајаће до 30-јануара.

У Београд је упућена екипа представника хрватске полиције како би помогла у потрази за несталим младићем Матејом Перишом из Сплита, изјавио је хрватски премијер Андреј Пленковић. Он се захвалио полицији у Србији на досадашњим напорима. Град Београд је Ненаду Перишу оцу младића из Сплита, понудио смештај о трошку Града, потврдио је заменик градоначелника Горан Весић. Потрага за 27-огодишњим Сплићанином несталим у Београду ушла је у 11 дан, а засад нема информација.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредници вести Владимир Михајловић и Ирена Јеловац.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво