Читај ми!

"Нема чекања"

Бацање хране је последњих година достигло готово „епидемијске“ размере. На светском нивоу се губи и баца готово једна трећина укупно произведене хране, док је еколошки отисак, који настаје као последица оваквог понашања, изузетно велики и знатно доприноси климатским променама, потрошњи воде, енергије, смањењу површина под шумом и природне разноврсности, уз неизбежно гомилање отпада. У Скупштини града Београда данас ће бити представљени резултати истраживања „Зашто, како и колико правимо отпада од хране у домаћинствима у Београду?“, то је повод да овог јутра наш гост буде Владан Шћекић, програмски директор Центра за унапредјење животне средине. Такође, то је и тема нашег Питања јутра, замолићемо вас да са нама поделите корисне савете о томе како да бацамо што мање хране.

У нашем јутарњем програму најавићемо и почетак кампање под називом „Нема чекања", која је настала на иницијативу Форума онколошких пацијената Србије и уз подршку Удружења медикалних онколога Србије. Наша кућа ће бити медијски партнер ове националне кампање чији су циљеви да се подигне свест грађана о значају превенције и појача апеловање на здравствене институције, да још више допринесу да дијагностика и лечење малигних болести буду што ефикаснији.

Аутор и водитељ Игор Обрачевић.

 

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом