Теслина ћирилица

У Историјском архиву у Нишу до 14.августа је отворена изложба „Михајло Пупин: живот и дело“. Посетиоци, између осталог, могу да погледају оригинална писма Николе Тесле у којима Тесла пише о Пупину. О писмима и Теслиној ћирилици за емисију ће говорити Виктор Лазић, председник „Адлигата“, удружења које је власник тих вредних писама.

Протеклог викенда је у Лопарама, у Републици Српској, одржана традиционална манифестација „Дани дијаспоре".

Мото овогодишњег окупљања и дружења био је „Долазе наши". Како је протекла менифестација и да ли су склопљени нови послови известиће нас Милан Гутић, председник Извршног одбора Удружења „Корени" из Новог Сада.

У „Погледу уназад", на емисије реализоване до почетка летње сезоне, чућемо инсерт из серијала „Потомци" када нам је гост био Андреа де Видо, финансијски стручњак из Италије.  

Уредница емисије је Гордана Глигорић.

Музички уредник: Ненад Камиџорац

veceras.zajedno@rts.rs
 

Вечерас заједно

Autor:
Уредник редакције Ружица Зоркић Радичевић

Емисија магазинског типа која се емитује сваког петка од 21 час. Настала је 8. маја 1970. године с намером да одржава контакт с нашим људима који, како се наводи и у шпици емисије, „живе и раде далеко од родног краја“. Данас је емисија, осим дијаспоре, окренута и Србима у региону. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво