Читај ми!

IN MEMORIAM – Феђа Стојановић (1948-2021)

Прекјуче нас је заувек напустио глумац Феђа Стојановић. Прекјуче је наша емисија изгубила бар половину душе, и глас због којег се наших пет минута на радију препознају, и трају дуже и од слушања.

Српски на српском и Феђа Стојановић - то је девет година сарадње и више од 300 снимљених емисија. То је глас који сте за то време чули бар пет хиљада пута, глас којим је умео да од обично досадних језичких грешака обликује упечатљиве ликове, простор и атмосферу. Да вас увуче у причу и прикује вам пажњу све до ођавне шпице. Да свима буде жао кад се емисија заврши.

Српски на српском и Феђа Стојановић - то није била само глума. Феђа је језик волео, разумео га и поштовао његова правила. Умео је с језиком као с глумом, лако, неосетно и сасвим мајсторски, и од осредњег текста да направи бравурзону глумачку минијатуру.

Српски на српском и Феђа Стојановић нису ни знали да су се растали на последњем снимању, још у фебруару. Данас, кад то знамо, ниједно нам језичко објашњење није важно, већ ин мемориам, слушамо оне емисије које је волео велики глумац Феђа Стојановић, кога су многи наши слушаоци волели управо због Српског.

(У 04.55 слушаћемо емисију "Милошу, олошу"; у 08.05 "Хајде, Јово, наново"; у 11.55 "Све боје језика" и у 22.30 емисију "Камена успаванка")

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво