Читај ми!

Уочи Васкрса о Благодатном огњу и доброти

Данас обележавамо Први мај, Међународни дан рада. Свима који славе честитамо празник! Сутра, православни верници прослављају и велики хришћански празник - Васкрс! У првим минутима емисије говорићемо о Христовом васкрсењу и о Благодатном огњу који се на Велику суботу, уочи Васкрса, пали у Јерусалиму.

Игуман манастира свети Лука у Бошњану код Варварина мр Алексеј Богићевић и протојереј-стафровор проф. др Милутин Тимотијевић указаће на значај Празника над празницима - Васкрс и суштину хрићанске вере.

У време празника мислимо и на оне којима је драгоцено зрно доброте. С обзиром на старење нације, нега и помоћ људима трећег доба су све потребнији, а држава, локална заједница и породице немају увек дугорочно решење. Брига о немоћнима је и цивилизацијска мисија и о томе ћемо разговарати са Горданом Миловановић, председницом Удружења Центра за подршку и инклузију HELP NET.

У госте нам долази и један од оснивача и први уредник и водитељ емисије „Доживети стоту", Видак Масловарић. Петнаест година је наступао пред микрофоном наше емисије, а пензионерске дане проводи веома активно у Удружењу књижевника Србије, као писац и песник. Видак је аутор бројних романа и збирки песама, а добитник је и значајних награда за књижевно стваралаштво.

Уредник и водитељ Марина Стојадиновић.

Музички уредник Драган Димић.

Радио Београд Један,10:05.

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет две године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Браво, доста је безобразлука
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
medicinsko nasilje
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво