Вакцинација и без заказивања у Србији

 Наставља се имунизација против корона вируса. Од данас је широм  Србије, могућа вакцинација Фајзеровом вакцином без заказивања за српске  држављане и странце са сталним боравиштем. У Београду се без  заказивања може примити и Спутњик Ве, што ће до краја недеље бити  омогућено и у целој земљи. У главном граду бар једну дозу вакцине  примило је 562 и по хиљаде људи, што је 40 одсто пунолетних грађана.

Посланици Скупштине Србије расправљају о ребалансу буџета за 2021-ву  годину, који је уврштен на дневни ред по хитном поступку. Ребалансом је  предвиђено издвајање средстава за реализацију трећег пакета помоћи  грађанима и привреди. У образложењу предложених измена закона, министар  финансија Синиша Мали изјавио је да се ребаланс буџета спроводи како би  се наставила борба против пандемије, развој привреде и улагање у  капиталне инвестиције. Истакао је да је пакет помоћи вредан 257 милијади  динара. Ребалансом буџета Србија је издвојила четири милијарде динара  за помоћ Србима на Косову и Метохији, изјавио је директор Канцеларије за  Косово и Метохију Петар Петковић.

У свету је тренутно 18 и по милиона активних случајева заразе корона  вирусом. Од почетка пандемије преминуло је 3 милиона људи, а опоравило  се 122 милиона. У Европи многе државе ублажавају мере. Италија спрема  попуштање мера од 26-тог априла. У Холандији се 28-ог априла укида  полицијски час, који је на снази већ три месеца. Француски произвођач  вакцина против корона вируса Валнева, напустио је преговоре са Европском  комисијом након шест месеци, јер, како је наведено, није постигнут  значајан напредак.

Званична Москва ће жестоко и брзо одговорити на било какве стране  провокације, поручио је председник Русије Владимир Путин, пошто се  претходно пожалио на наставак неоснованих и непријатељских акција  против његове земље. Он је у обраћању Федералној скупштини истакао да  Русија тежи добрим односима са другим земљама, и изразио наду да  ниједна страна држава неће прећи руске "црвене линије". Потпредседник црногорске владе Дритан Абазовић потврдио је да је  ухапшен Слободан Кашћелан, наводни вођа кавачког криминалног клана. Он  је, после конференције Националног савета за борбу против корупције,  истакао да је то велики успех, јер је реч о криминалној групи која има  регионални значај. Поручио је да ће се Црна Гора изборити са  организованим криминалом, уколико не буде опструкција.

Италијански фудбалски клуб Интер и шпански Атлетико Мадрид званично су  се повукли из Суперлиге, а медији преносе да је питање тренутка када ће  то учинити и Милан. Претходно, током ноћи се повукло шест енглеских  клубова - Манчестер Јунајтед, Манчестер Сити, Челси, Ливерпул, Тотенхем  и Арсенал, а председник Јувентуса Андреа Ањели, изјавио је да пројекат  Суперлиге више није актуелан. У Суперлиги су, дакле, остали још само  Реал Мадрид и Барселона.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Уредници вести:  Тина Амић и Реља Трајковић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво