Ракија - наша шанса

Готово свакодневно на улици наилазимо на одбачене маске и рукавице. Чак и кад су одложене у контејнере представљају опасан отпад који би требало збрињавати по врло строгим правилима, јер су велики ризик по људе и животну средину. Како се носимо са тим изазовом и да ли ће ова ситуација убрзати регулисање тог важног еколошког сектора? О томе ћемо разговорати са Синишом Митровићем из Центра за циркулрану економију при ПКС.

Чућемо како српски воћари покушавају да унапреде квалитет и да тако остваре задовољавајуће приносе, упркос неповољним околностима које су их довеле у врло тежак положај- од епидемије коронавируса до честих временских непогода и ниских откупних цена.

Кад је реч о производњи шљиве, намеће се друга тема. Зашто Србија као један од највећих светских произвођача овог плода, који претежно завршава у ракији, извезе тек 10 одсто тог пића? То ћемо питати Ивана Урошевића из Националне асоцијације произвођача ракије "Српска ракија", а повод је вест да су три наше дестилерије добиле значајна признања на међународном такмичењу у Лондону.

Уредник и водитељ: Оливера Стајић

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом