Србија међу шљивама - род смањен, цена солидна

Због изузетно ниске откупне цене, лесковачки повртари чупали су и бацали парадајз из пластеника. Проблем је настао због тога што је извоз готово у потпуности стао, а онда су на сцену ступили накупци који су оборили цену парадајза далеко испод трошкова производње.

У Привредној комори Србије кажу да је тешко предвидети како ће корона криза утицати на пласман пољопривредних производа, али малим произвођачима препоручују да организују заједничку производњу и пласман како би били конкурентнији.

Почетак бербе шљива, најраспрострањене воћне врсте код нас, у знаку је смањеног рода, али солидне цене. Тако је и у околини Тополе, где се завршава откуп "чачанске лепотице", а ускоро би требало да пристигну и друге сорте. О томе смо разговарали са воћаром и виноградаром Мирољубом Станишићем. Он каже да је грожђе, захваљујући редовним третманима против болести, тренутно у добром стању.

У емисији "Недељом за село " говоримо  и о томе шта би држава требало да учини како би наша села, која су све празнија, поново оживела, а чућете и да ли се Србија, када је реч о употреби пестицида, ускладила са Европском унијом.

Уредник и водитељ Даворка Тешић.

 

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво