Почеле консултације о формирању Владе Србије

На Андрићевом венцу почеле су консултације за формирање нове Владе. Први састанак са председником Александром Вучићем имали су представници изборне листе "Албанска демократска алтернатива - Уједињена долина". Први на листи, Шаип Камбери, поручио је после једночасовног сусрета, да су представници албанске мањине председнику предали писане захтеве од којих су најважнији веће учешће Албанаца у свим државним институцијама и бољи економски положај албанске заједнице у општинама на југу. Консултације су данас биле предвиђене и са Странком демократске акције, али је њен председник Сулејман Угљанин одбио да дође. Наредних дана Вучић ће се састати и са представницима осталих странака и листа које су обезбедиле мандате на изборима.

Од данас у ковид систем укључена је и Интерна клиника у Крагујевцу. Последње припреме се спроводе како би у ковид болницу био претворен и Институ за реуматологију у Београду. У Шапцу сваки дан је 70 одсто заражених вирусом корона од укупног броја тестираних. У Новом Пазару је Дан жалости због великог броја преминулих у пуследњих неколико недеља, али и због погибије три младића у саобраћајној несрећи. У Краљеву су преминуле две особе од последица вируса ковид 19, а у Златиборском округу још 21 случај заразе. Маске треба носити и на отвореном, каже епидемиолог Предраг Кон.

Министар финансија Синиша Мали објавио је да је од почетка кризе изазване пандемијом корона вируса привредним субјектима одобрено скоро 10 000 кредита. Навео је да су кредити углавном одобрени предузетницима којима су помоћ за ликвидност и обртна средства била најпотребнија. Кредите је могуће добити преко Фонда за развој или преко комерцијаних банака, односно путем гарантне шеме.

Председник Русије Владимир Путин потписао је федерални закон којим се ратификује споразум са Србијом према коме ће нашој бити враћена 166. страница Мирослављевог јеванђеља. Москва ће, заузврат, добити неколико слика руског уметника Николаја Рериха с краја 19. и почетка 20. века, које се налазе у Београду, јавља Спутњик.

Због вируса корона отказан је Еxит. Организатори фестивала саопштили су да се обележавање 20 годишњице Exita дефинитивно неће одржати како је планирано од 13. до 16. августа на Петроварадинској тврђави. До краја месеца биће објављени датуми за "Егзит" 2021, а ускоро стиже и обавештење у вези са опцијама за рефундације, најављују организатори.

Уредник емисије: Мирослав Војводић.

Уредник вести: Тина Амић.

Продуцент: Љубинка Дорбиловић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво