Читај ми!

реприза

Споменици културе у Земуну

У коју год земунску улицу да завирите осетићете дух прошлих времена, чути легенде о значајним људима и догађајима и видети велелепна здања, данас споменике културе, који својом спољашњошћу говоре о богатству и укусу некадашњих власника, о њиховој улози и месту у политичком и културном миљеу Србије.

Вечерашња емисија "Код два бела голуба" подсетиће на неколике културно-историјске споменике Земуна. Говорићемо о грађевинама специфичних и необичних екстеријера и ентеријера, o познатим фамилијама које су у њима живеле, као и о колекцијaма слика и о уметничким предметима које су поседовалe.

Зауставићемо се пред Домом ваздухопловства , „Ичковом кућом" и „кућом са сунчаним сатом" , пред вилом породице Карамата и пред палатом породице Спирта у којој се данас налази Завичајни музеј Земуна.

Аутор емисије: Александра Јагодић.

Музички уредник: Радмила Дујаковић.

Код два бела голуба

Autor:
Војислав Карановић

Од свог почетка, 1968. године, па до данас емисија Код два бела голуба прича приче о старом Београду, његовим житељима, појавама и догађајима, али и приче о прошлости осталих места Србије, и о свему ономе што представља живо језгро наше традиције. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво