Здрави из Француске стижу вечерас у Србију

Четворо српских држављана, евакуисаних из кинеског Вухана, после 14 дана карантина у Француској, вечерас стижу у Београд. Министарство спољних послова Србије је, у сарадњи са француским властима, организовало њихов повратак.

Председник Европског савета Шарл Мишел у Бриселу организује неформални састанак лидера Европске уније и Западног Балкана, а радној вечери присуствоваће и председник Александар Вучић. Теме састанка ће бити ситуација у региону, европске интеграције и припреме за предстојећи Самит „Европска унија - Западни Балкан" у Загребу. Како је раније најављено, вечери ће присуствовати и председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен, шеф европске дипломатије Ђузеп Борељ и Андреј Пленковић, премијер Хрватске која тренутно председава Савету Европске уније.

Навршило се деветнаест година од терористичког напада на аутобус "Ниш експреса" код Подујева, када је убијено 12 Срба, а више десетина рањено. Најмлађа жртва нерасветљеног злочина у Ливадицама био је двогодишњи Данило Цокић. Помен жртвама служен је у Лапљем Селу, у Цркви Свете Петке. За овај злочин нико није одговарао. Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић каже да српски народ никада неће заборавити погинуле у Ливадицама. Подсетио је да до данас нико није правоснажно осудјен за тај злочин, иако постоје чврсте индиције о томе ко стоји иза напада.

У финалу Купа Радивоја Кораћа, вечерас у Нишу, играће кошаркаши Црвене звезде и Партизана. Пренос меча је од 21 час на Првом програму Радио Београда.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Уредник вести: Ирена Јеловац

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво