Доживети стоту

Пројекат „Унапређење Међугенерацијског дијалога“ Центра за подршку и инклузију „Help net“ кроз дебате у 10 градова Србије треба да омогући старима и младима бољу комуникацију како би им живот био квалитетнији. Програм је реализован у сарадњи са Повереником за заштиту равноправности из Србије и невладиним организацијама из Мађарске, Пољске и Чешке. Недавно је представљен у Црвеном крсту Србије.

А да ли је могућа међугенерацијска солидарност и како се долази до ње? Одговор смо потражили од Татјане Пријић из Стручне службе Повереника за заштиту равноправности.

 

Радио-таласима ћемо запловити у средње Поморавље, у кућу деведесетогодишњег Радована Јовановића из села Буци у подножју Јастрепца. Иако је закорачио у десету деценију, сваког дана вози скутер на електрични погон. Радни век је провео као шумарски контролор и никада није напуштао родно место. Каже да је дубоку старост дочекао јер је пио чисту изворску воду.

 

Рубрику за медицину ћемо посветити јубиларном двадесетом јесењем Фестивалу здравља који почиње наредне среде у Дому Војске Србије. О бесплатним прегледима, гостима и темама из конвенционалне и алтернативне медицине говориће извршна директорка фестивала и педијатар у Дому здравља Стари град у Београду др Мирјана Мићовић.

 

Минуте за добру књигу резервисали смо за збирку интервјуа "Jazz Face" Војислава Пантића коју је недавно представио на београдском Јazz фестивалу. Настала је од бројних ауторових интервјуа током богате каријере од 1991. године. Поред стручних музичких тема, у књизи је описан и приватни живот популарних музичара.

Уредник и водитељ Марина Стојадиновић.

Музички уредник Драган Димић.

Радио Београд Један, 9:05.

Насловна страница - Радован Јовановић и Марина Стојадиновић

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет две године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво