Читај ми!

реприза

Песник Велимир Рајић

''И срушише се лепи снови моји,  Јер главу твоју венац сад покрива,  Крај тебе други пред олтаром стоји – Проста ти била моја љубав жива!

Овим стиховима почиње песма ''На дан њеног венчања'' Велимира Рајића, песника коме смо посветили вечерашњу емисију ''Код два бела голуба''. Велимир Рајић је песник несрећне судбине и трагичног осећања живота. У поезији Рајић је изражавао тугу због своје несрећне судбине, оличене у тешкој болести која га је пратила кроз читав живот, чежњу за љубављу и горко незадовољство због своје животне ситуације. Ово незадовољство песника је водило у правцу стварања снажних стихова у којима је довео у питање темељне вредности религије и морала.

Осећања личне несреће довело је до настанка лепих и потресних песама, по којима је овај песик данас и најпознатији. Велимир Рајић, песник туге, очајања, неостварених снова о љубави и срећи, песник који је због свог бола прозивао Бога тражећи да га поштеди вере, у животу који је трајао 36 година имао је и тренутке искрене радости. Нема сумње да је та радост била искрена, као што је био искрен бол из којег су настали његови најлепши стихови.

Аутор емисије: Војислав Карановић.

 

Код два бела голуба

Autor:
Војислав Карановић

Од свог почетка, 1968. године, па до данас емисија Код два бела голуба прича приче о старом Београду, његовим житељима, појавама и догађајима, али и приче о прошлости осталих места Србије, и о свему ономе што представља живо језгро наше традиције. [ детаљније ]

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу