Недељом за село

Републичка дирекција за робне резерве огласила је куповину до 12 хиљада 72 тоне меркантилног кукуруза овогодишњег рода по цени од 17, 50 динара за килограм, са ПДВ-ом. Посредник у продаји је Продуктна берза у Новом Саду, а пријаве могу да се подносе од понедељка, 22. октобра. Кукуруз могу да продају регистрована пољопривредна газдинства, земљорадниче задруге и овлашћени складиштари Дирекције.

Србија је добила сертификат за извоз пшенице у Египат. Први контингент требало би да крене крајем ове или почетком наредне године, каже министар пољопривреде Бранислав Недимовић.

Производња јабука ове године изузетно је добра. Проблем је, међутим, што нема откупа за руско тржиште па су цене изузетно ниске. Зато већина полодова за сада иде у хладњаче.

О проблемима са којима се суочавају сточари разговарали смо са фармером из села Лужане код Алексинца Србом Трифуновићем и његовом супругом Јованком, која сваком од 90 грла на имању зна име.

Број чланова Удружења пчелара Пожаревац расте из године у годину. Председник тог Удружења Дејан Милошевић каже да је то зато што се један динар у пчеларству враћа 7 пута.

Уредник и водитељ Даворка Тешић.

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво