Време спорта и разоноде

Силна мундијалска дешавања данас ћемо улепшати гостовањем у нашем породичном магазину Јелене Полић, младе и шармантне даме, која је на много начина везана за фудбалску `бубамару`.Успешно се бави арбитражом на теренима широм Србије, у исто време је и потпредседник фудбалског клуба Рад, као и оснивач његове женске секције. Јелена ће, из свог угла, оцењивати суђење на Светском првенству у Русији, али и квалтет приказаног фудбала, будући да је све до недавно и активно играла фудбал у клубовима Обилић и Рад. Како је прихватају мушкарци када покаже прстом на белу тачку или искључи некога, да ли су пажљивији према њој управо због тога што је дама или је загледају у чуду, како комуницира и остварује контакт са играчима за време трајања важних утакмица, да ли и њој добацују навијачи, онако како то чине мушким судијама - тек су неке  од тема нашег данашњег разговора у студију Радио Београда 1.

Прво злато нашој држави на 18. Медитеранским играма које се одржавају у шпанском граду Тарагона у периоду од 22. јуна до 1. јула,  донела је Јелена Миливојчевић из Обреновца у каратеу, у категорији до 50 кг победом над Аишом Сајах из Марока. Јелена је почела  да тренира у обреновачком КК "Палеж", затим је каријеру наставила у КК "Раковица", а потом је прешла у Карате клуб Младеновац, где и данас тренира. Млада каратисткиња  наступала је за све селекције репрезентације Србије и може да се похвали великим бројем медаља. 

Новосађанин Зоран Радисављевић постао је првак Хрватске у енигматици, то је први пут да је неко из Србије остварио, па су и тамошњи медији поклонили пажњу његовом тријумфу. Зоран је наш данашњи гост, пренеће нам утиске и најавити комплетно представљање свог опуса 2. јула у Градској бибилотеци у српској Атини.

Током лета се, широм Србије, одржава велики број туристичко- културно- спортских манифестација, које најављујемо с задовољством. У Краљеву  се сутра дешава `Весели спуст`, у организацији кајакашког клуба `Ибар`. Лепосавић и Рашка, такође на Ибру, 7. и 8. јјула, домаћини су сплаварења под називом `Спуст без граница`. Пред нама је и `Власинско лето`, од 5. до 8. јула, које подразумева регату, триатлон, риболов. У Прибоју се, од 4. до 8. јула одржавају традиционалне МОСИ - Међуопштинске омладинске спортске игре, за које по правилу увек влада изузетно интересовање.

У Инђији 1.јула почиње манифестација `Сцена фест`. У Кикинди се истог дана одржава Међународни симпозијум скулптуре од теракоте `Тера`. У етно- селу `Мачков камен` крај Крупња, такође сутра, дешавају се `Дани међаша`. У Новом Саду актуелан је `Брод театар ,а у Брусу смотра народног стваралаштва `Копаоничко метође`, слава свих људи који живе на њему и у његовом подножју. У Апатину, на Дунаву, од 5. до 8. јула- `Апатинске рибарске вечери`, уз традиционални котлић, рибљи паприкаш и богат забавни програм.

Сусрети `Свети Јован Биљобер` саставни су део туристичке понуде Сокобање, ове године одржавају се од 4. до 7. јула. Међународни фестивал фолклора `Belgrade award 2018` дешава се од 3. до 9. јула у главном граду. `Дани вишње` заказани су за прексутра у Прокупљу. Карневалска атмосфера одисаће градом на Ветерници од 4. до 7. јула, када ће се у Лесковцу окупити мажореткиње и неки весели свет са свих страна, у граду текстила, роштиља и паприке.

`Башта фест` одржаће се од 5. до 8.јула подно лепе, зелене Таре, у Бајиној башти. Међународни музички фестивал младих `Тин` заказан је за 6. и 7. јул у Доњем Милановцу. Ивањдански дани биће обележи истоименом приредбом у једном од највећих српских села, Бадовинцима крај Богатића. Србобран, Турија и Надаљ обележиће Петровданске дане манифестацијом `Тамбура фест`. У селу Пецка код Осечине, 7. јула одржава се интересантна манифестација , скуп фолклорних друштава Србије и Босне и Херцеговине, пд називом `Две обале, једна Дрина`. У селу Житковица код код Голупца, 7. јула започиње Фестивал влашких игара, док ће се у селу Маровац, крај Медвеђе, истог дана одржати традиционална косидба.

У Свилајнцу се данас завршава камп деце из дијспоре, одржан као део Кроса РТС-а. У Библиотеци града Панчева синоћ је премијерно приказан филм Душана Милојкова, који путује по свету бициклом, бележи и- снима. Двадесет седми Београдски летњи фестивал увелико је у току, директор БЕЛЕФ-а Александар Илић најављује вечерашњи концерт `Неверних беба` у башти Студентског културног центра, као и програм за наредних седам дана. Стрип јунак Загор нашао је своје место и у Народном музеју Зрењанина, изложба „Загор из нашег сокака" у којој је `дух из Дарквуда` у центру пажње у току је у граду на Бегеју.
 

Ни ове суботе неће изостати предлог јеловника за недељни ручак витеза кулинарства Милијана Стојанића. који се током летње сезоне углавном јавља са гастрономских манифестација широм Србије и препоручује нам јела из градова и крајева у којима се оне одржавају. Ту су и бројне актуелности из света спорта, културе, уметничког и јавног живота, по опробаном принципу- од свега по мало, за свакога по нешто.

Уредник и водитељ емисије је Жељко Стефановић.

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво