Време спорта и разоноде

Ово издање породичног магазина Радио Београда 1 траје дуже него што је то уобичајено. Са стадиона Рајко Митић, преносимо 157. вечити дерби између фудбалера Црвене звезде и Партизана. Утакмица почиње у 18.30 часова, то је први сусрет плеј- офа Супер лиге Србије, улог је огроман за обе екипе, које - то се од њих увек очекивало- имају аспирације ка шампионској титули. Репортери са нашег највећег фудбалског објекта биће Владе Радичевић и Милан Биговић.

У госте нам долазе одбојкашице Визуре, које су фуриозно, у последњем мечу за само 74 минута, савладале Црвену звезду у финалу плеј- офа и тако освојиле још једну шампионску титулу. То је пети шампионски трофеј у низу екипе коју је ове сезоне с клупе водио тренер Дејан Десница и која је своје утакмице играла на паркету дворане у Руми. Играчице и у нашем студију предводи Слађана Ерић, која је у својој богатој каријери освојила чак 12 титула првака и 29 медаља. Долазе нам, дабоме и млађе снаге, које су подједнако заслужне за нови пехар, оне су истинска будућност српске одбојке.

Са нама ће се овог поподнева дружити и Мирела Тенков, `лака хаубица` женског фудбалског клуба Црвена звезда и репрезентације Србије. Вођа навале црвено- белих девојака у овој сезони посебно је била голгетерски расположена и, за дивно чудо и мимо обичаја у нашем спорту, каже да и не помишља да оде са Аутокоманде. Девојка из Пакраца управо остварује своје спортске снове, на радост навијача Звезде, клуба за кога и сама навија од раног детињства.

Група Е- Плаy има потпуно нови албум `Слобода` и, први пут у својој биографији, један ангажовани спот, за песму `Шамарчина`, у коме су јасно изнети ставови чланова бенда о насиљу над женама. То је, иначе, трећи видео запис са овог дискографског остварења, иза кога стоји продукција `Лонг Плеј`. Маја Цветковић поделиће с нама радост због новог албума и једног лепог признања кога је пре неки дан добила у Крагујевцу, наравно- уз премијерно извођење `Шамарчине` и још једне `тазе` песме.

Из музичког света, дружићемо се и са члановима групе Плутонија, која такође има нови спот и нову верзију баладе `Сањам`. Представићемо и нову солисткињу овог састава, Каролину Нину Аврамовић, која је унела `свежу крв` у поставу. Биће ту, дабоме, и лидер бенда Златко Бокун, иначе специјалиста опште хирургије и инструктор лапараскопске хирургије у КБЦ Звездара, у овом случају као проверени доктор за музичка питања.

Председник Клуба љубитеља играчака, доктор стоматологије Мирослав Жуњић најављује сутрашњу, 63. по реду Берзу играчака. Национални шампионат у мото кросу одржава се данас и сутра у Глобару крај Крушевца. Спортско друштво Раднички са Црвеног крста 20. априла обележава 98 година постојања. `Мрњау викенд`, намењен љубитељима мачака, сутра је у Дому омладине Београда. Расписан је конкурс за овогодишњу Гитаријаду у Куршумлији. О новом таласу популарности стрип јунака Гаше шепртље, која се огледа кроз играни филм и предстојећи `Гашин сабор`, говори нам стручњак за ову врсту уметности Павле Зелић. У Пожаревцу се од 19. априла одржава Међународно такмичења дрвених дувача, а у Нишу је у току 15. Међународно такмичење младих пијаниста, од 7 до 27 година. Најављујемо и новосадске музичке свечаности `НОМУС`, спортско- рекреативну приредбу `Пешачимо у природи- Јегричка`, која се одржава у Темерину, као и манифестацију `Дани воденичара и помељара`, у Бистрици крај Петровца на Млави.

Данас и сутра у Спортском центру у Шумицама одржава се национално такмичење у шишању паса.Надметање организује Удружење грумера Србије. Мањифико сутра има концерт у Белекспо центру, Фрајле такође у свом Новом Саду 19. априла, а Сања ди Рио бенд наредне суботе на Тргу Републике, у оквиру Београдског маратона.Велики Рецорд Сторе Даy одржава се 21. априла, у Дорћол плацу дан пре тога ново извођење музичког перформанса Да и Ре, тело каоинструмент. Пред нама је и фестивал Кухиње света, док ће млада виолинисткиња српског порекла из Отаве Марија Крстић одржати солистички концерт у Гваренирујусу. Пијанисткиња, композитор и солисткиња Ана Стефановић има вече ауторске музике 18. априла у Дому културе Студентски град.

Редитељка Ана Григоровић дебитовала је у националном театру режијом новог извођења Лоркине трочинке `Дом Бернарде Албе`. У Шабачком позоришту премијерно је изведен комад `Какав куплерај`, Ежена Јонеска. `Балкански тужбалица` је пројекат који се бави проблемом несталих људи на Балкану, на територији бивше Југославије деведесетих година- о представи говори редитељ Стеван Бодрожа. Народни музеј у Нишу отворио је сталну поставку посвећену Стевану Сремцу и Бранку Миљковићу, о којој говори кустос Јован Младеновић. Изложбом `Пад човека`, 19. априла представиће се уметница Кристина Пирковић, Љиљана Стојановић још неколико дана излаже у `Галерији 73` на Бановом брду, док је синоћ у Гроцкој отворена изложба цртежа `Бувља пијаца`, Јоване Марјановић.

Витез кулинарства Милијан Стојанић и за ову суботу припремио је занимљив гастрономски рецепт, за љубитеље доброг залогаја, али и здраве хране. Поделићемо и низ улазница за културне манифестације нашим поштованим слушаоцима, захваљујући дугогодишњим сарадницима из Дома омладине Београда и `Академије 28`. Пратићемо и све актуелности из света који нас окружује, из области спорта, јавног, културног и уметничког живота.

Уредник и водитељ емисије је Жељко Стефановић.

 

 

 

 

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво