Читај ми!

Реприза

Београд као аутобиографија

''Има градова, па и великих чувених градова, које разгледамо и напустимо без жаљења, и који се, оставши иза нас, распрше као облак прашине. А има других који остану у нама као интиман доживљај, о коме није лако ни ћутати ни говорити.''

Овако о градовима у једном тексту размишља Иво Андрић. Својим животом и стваралаштвом, Мирјана Поповић Радовић на трагу је сличних мисли. Аутор више књига, у којима се бавила Београдом, путовањима, Милошем Црњанским, кратким причама и другим темама, Мирјана Поповић Радовић је особа коју одликују жив дух и велика радозналост. Аутор је дванaест књига и око двеста књижевно-теоријских текстова, велики је путник, бави се фотографијом и сликарством, а начинила је и митолошки речник биља.

Мирјана Поповић Радовић аутор је и књиге ''Београд као аутобиографија''. У њој је писала о Београду, у ком је одрасла и завршила школе, града који је постао њено не само животно окружење него и унутрашњи простор. По мишљењу Мирјане Поповић Радовић један град не чине само куће, зграде, тргови и улице него и људи, са својим животима и својим причама. Човек, појединац, креативност коју он улаже у простор заједничког живота, то је оно што обликује град изнутра. И управо је то оно што градовима може да подари душу.

У емисији Мирјана Поповић Радовић говори о свом доживљају Београда, града у ком је рођена, о школовању, о свом детињству, као и о значајним личностима Београда, као што су Јелисавета Начић, Бранислав Нушић, Бора Станковић, Мика Алас и други. Говориће и о свом схватању архитектуре једног града, и о стваралаштву нашег значајнот архитекте Ранка Радовића, који је био дугогодишњи животни сапутник Мирјане Поповић Радовић.
    
Аутор емисије: Војислав Карановић

Код два бела голуба

Autor:
Војислав Карановић

Од свог почетка, 1968. године, па до данас емисија Код два бела голуба прича приче о старом Београду, његовим житељима, појавама и догађајима, али и приче о прошлости осталих места Србије, и о свему ономе што представља живо језгро наше традиције. [ детаљније ]

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво